Top preporuke

Recepti ove 3 veganske blogerice ruše sve predrasude. Isprobajte ih i uvjerite se sami

Razbijaju mitove o tome da je veganska hrana neukusna, skupa ili komplicirana

FOTO: shutterstock

Brojni su razlozi zbog kojih se sve više ljudi diljem svijeta odlučuje preći na veganstvo. Dok jedni u prvi plan stavljaju etički aspekt i tretman životinja, druge brine ekologija, a treći se naprosto žele hraniti zdraviji. Svaki od tih razloga je validan, a neovisno o tome jeste li sami o veganstvu ikad ozbiljnije promišljali, vjerujemo da vam već jedan veganski obrok tjedno može biti od koristi. Neki od mitova koji se vežu uz veganski način prehrane uključuju teze o tome da je takva hrana skupa, neukusna ili pak komplicirana za pripremu. Danas smo vam zato odlučili predstaviti tri veganske blogerice koje redovito pratimo, a čiji su recepti fantastično ukusni čak i ako inače jedete namirnice životinjskog podrijetla. O kojima se radi, provjerite u nastavku.

Maya Leinenbach (@fitgreenmind)

Ova srednjoškolka iz Njemačke prava je Instagram senzacija. Tek joj je 18 godina, a broji preko 3,2 milijuna pratitelja, a nije teško shvatiti ni zašto; nevjerojatno je simpatična, neposredna i prirodna, a većinu njezinih recepata mogu pratiti i početnici. Od falafela i ramena do tjestenine s umakom od karameliziranog luka i variva s kikirikijem i slanutkom – želimo isprobati baš sve.

Dal

Jednostavni recept za krepko varivo s lećom i indijskim začinima u prvom planu. Idealno jelo za jesen i zimu.

Tjestenina s umakom od karameliziranog luka

Vidjeli smo tjesteninu i vidjeli smo umak od karameliziranog luka – i nismo previše dvojili oko toga ide li ovaj recept na našu ‘to do’ listu.

Prepečenac s pestom od graška i rajčicom

Brzi snack za doručak ili večeru ili dobra opcija za ponuditi gostima umjesto klasičnih bruschetta.

Natalia Rudin (@natsnourishments)

Osim što recepte objavljuje na društvenim mrežama, ova blogerica nudi i usluge privatnog kuhanja, s naglaskom na zdravu, nutritivno bogatu hranu. Najveću inspiraciju za svoje kreacije nalazi na čestim putovanjima diljem svijeta, a mi već neko vrijeme planiramo napraviti njezin kremasti namaz od graha i miso paste sa sotiranim gljivama. I, zapravo, većinu ostalih recepata.

Kremasti namaz od graha i miso paste sa sotiranim gljivama

Još jedan fora recept za brzi snack ili predjelo. Grah i gljive kombinacija su za koju još možda niste znali da vam treba u životu.

Tjestenina u umaku od limuna i graška

Nutritivno balansirano tanjur tjestenine nikad nećemo odbiti, pa ni ovaj recept ne preskačemo.

Tofu buddha bowl

Puno sastojaka, ali i u puno okusa. Buddha bowl je format koji obožavamo kad mu se imamo vremena malo više posvetiti.

Nisha Vora (@rainbowplantlife)

Amerikanka indijskog podrijetla i odvjetnica koja je napustila unosnu korporativnu karijeru nakon burnouta, danas piše kuharice i na društvenim mrežama dijeli svoje veganske recepte. Često radi varijacije indijskih recepata (curryja), ali voli i kuhinju iz drugih dijelova svijeta, pa su tako njezini 15-minutni udon rezanci s chillijem i češnjakom jedni od najboljih koje smo u kućnoj radinosti ikad probali. Ako volite snaže arome, pikantna jela i obilje okusa, Nishu morate zapratiti čim prije. Vjerujte nam, mesa se nećete ni sjetiti.

Udon rezanci s chillijem i češnjakom

Ovo smo jelo, dakle, već pripremili nekoliko puta i sve što vam možemo reći jest – nemojte više nikad naručivati azijske noodlese iz dostave. Naprosto je neopisivo dobro.

 

Kremasta juha od bijelog graha i kelja

Nikad nam dosta recepata za variva dok su vani temperature u jednoznamenkastim brojevima ili minusu, pa smo izdvojili još jedno s kojima nema greške.

Pastirska pita

Klasična verzija podrazumijeva meso, ali u ovoj vam verziji ono neće nedostajati. Okusi su moćni, a teksture utješne. Još jedan favorit za hladne dane.