FOTO: Marko Miščević

Noel je uveo dnevne menije i burgere u dostavi. Probali smo sve, evo što se isplati naručiti

Svaki se dan nudi jedno dnevno jelo uz salatu, tri vrste burgera i štrukle

Gastro test

Noel je uveo dnevne menije i burgere u dostavi. Probali smo sve, evo što se isplati naručiti

Svaki se dan nudi jedno dnevno jelo uz salatu, tri vrste burgera i štrukle

FOTO: Marko Miščević

Tim koji stoji iza jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, Noela, prije nekoliko je dana na Instagramu najavio proširenje ponude. Od jučer pa nadalje će se tako svakog dana, osim nedjelje, od 11.30 do 21.30 putem platforme Wolt moći naručiti jela s njihovim potpisom, a opcija je da ih dođete pokupiti sami u Ulicu popa Dukljanina na broju 1. U sklopu Food & Burger projekta mladi chef Bruno Vokal osmislio je tjednu ponudu dnevnih jela i tri vrste burgera, a svaki se dan može birati između opcije slanih ili slatkih štrukla. Cijene dnevnih jela kreću se između 14 i 18 eura, a uz svako se nudi i salata čija cijena varira od 3,80 do 4,50 eura.

Dnevna jela od ponedjeljka do subote

Tako ćete primjerice ponedjeljkom moći probati njihovu verziju tradicionalnih jela poput junećeg gulaša s prilogom i kupus salatom, telećeg zagrebačkog odreska s prilogom i francuskom salatom, faširance s prilogom i salatom od mahuna, punjene paprike sa zelenom salatom, file losos-pastrve sa salatom od svježih krastavaca s koprom te pečenu piletinu s prilogom, već ovisno o tome koji dan u tjednu odlučite naručiti.

Teleći zagrebački odrezak s prilogom
(17 eura)
Marko Miščević

Slane i slatke štrukle (8,50 eura) u ponudi su svaki dan, baš kao i burgeri koji se mogu naručiti cijeli dan. I oni će, doznali smo, mijenjati, ali ne toliko često, pa zasad nude Classic (Noel pecivo, 100 posto junetina iz lokalnog uzgoja, cheddar, Noel umak, zelena salata) po cijeni od 7,90 eura, Special umami (Noel pecivo, 100 posto junetina iz lokalnog uzgoja, cheddar sir, gljiva lavlja griva, soya wasabi umak, zelena salata) po cijeni od 8,90 eura te Lamb burger by Bruno (Noel pecivo, 100 posto janjetina iz lokalnog uzgoja, cheddar sir, džem od luka i cikle, umak od mediteranskog bilja), po cijeni od 11,50 eura. Uz burgere možete naručiti i pržene krumpiriće, po cijeni od 3,90 eura.

Tri verzije kompaktnih burgera

Mi smo u redakciji kušali teleći zagrebački odrezak s prilogom gratiniranog krumpira i francuskom salatom, sve vrste burgera te obje verzije štrukli. Dobra vijest za ljubitelje klasičnih okusa je da u njihovim jelima iz dostave nema Michelin/fine dining twista; okusi i teksture su svima poznate, ali izvedeni su tehnički krajnje precizno. Posebno moramo izdvojiti gratinirani krumpir, comfort prilog zbog kojeg smo se odmah zapitali zašto toliko često jedemo pire od krumpira ili pečene krumpire, verzije priloga ipak slabije u okusu.

Francuska salata (4,50 eura) Marko Miščević

Svidjela su nam se i sva tri burgera, kompaktna teksturom i skladna u okusima (probajte onaj s janjetinom čak i ako se ne smatrate ljubiteljem janjetine), koji se lijepo jedu bez da se s njima borite ili da bilo što ispada. Za štrukle nam je žao što nismo dobili sad već slavnu inačicu štrukla chefa Vokala, već klasične zapečene zagorske, no pretpostavljamo da one restoranske ne bi dobro podnijele format dostave. Mi blagu prednost dajemo slatkima koje su lijepo zaokružile naš radni ručak.

Štrukle (8,50 eura) Marko Miščević
Burger Classic (7,50 eura) i krumpirići (3,90 eura) Marko Miščević
Special umami (8,90 eura) Marko Miščević
Lamb burger by Bruno (11,50 eura) Marko Miščević