Vikend recept

Ovakve još niste probali: Donosimo recept za senzacionalne crepe brulee palačinke

Kristina Štriga podijelila je recept na svom Instagram profilu

FOTO: @cellulite_factory

Palačinke su uvijek dobra ideja, a pogotovo vikendom kad ujutro imamo nešto više vremena za pripremu doručka. I zato nas je razveselio jednostavan recept Kristine Štrige na njenom Instagramu Celulite factory. Pokazala je kako brzo napraviti slatke palačinke s punjenjem i karameliziranim šećerom, slasticu koja spaja klasične palačinke s crème brûléeom. Mislimo da daljnje uvjeravanje da se upustite u pripremu nije potrebno.

Crepe brulee

@cellulite_factory

Sastojci

  • 2 jaja⁣
  • 1 žlica šećera
  • 250 ml mlijeka⁣
  • 50 ml gazirane vode⁣
  • Prstohvat soli⁣
  • 120 g glatkog brašna⁣

 

Punjenje

  • 2 žumanjaka
  • 10 g gustina
  • 70 g vanilin šećera
  • 200 ml mlijeka
@cellulite_factory

Priprema

1. U zdjeli sjedinite jaja, šećer, 100 ml mlijeka i brašno. Dodajte ostatak mlijeka i vodu te miješajte dok se sastojci ne sjedine.

2. Na jakoj vatri zagrijte lagano nauljenu tavu za palačinke. Izgrabite smjesu na tavu i okrećite tavu kružnim pokretima kako bi se smjesa jednoliko rasporedila.⁣

3. Pecite palačinku dok dno ne posmeđi. ⁣Odvojite palačinku od tave lopaticom, okrenite i kratko pecite drugu stranu.⁣ Slažite na pladanj.

4. U zdjelici sjedinite žumanjke, gustin i šećer. Dodajte 80 ml mlijeka i miješajte dok ne razbijete sve grudice. U loncu zakuhajte ostatak mlijeka do vrenja. Smanjite vatru i uz miješanje ulijte smjesu sa žumanjcima. Kuhajte uz miješanje dok se krema ne zgusne, oko 5 minuta.

5. Maknite kremu s vatre, prebacite u zdjelicu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite 10 minuta da se ohladi.

6. Svaku palačinku premažite s dvije žlice kreme i zarolajte. Posipajte šećerom, karamelizirajte šećer brenerom i poslužite.

Ako nemate brener, možete karamelizirati šećer u pećnici tako da palačinke posložite na lim, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva s uključenim gornjim grijačem i pecite jednu minutu da se rastopi šećer.