Gastro tema

Slastice, začini i slana jela. Ove tri nove knjige o kuhanju želimo prelistati što prije

Svakog će učiniti boljim kuharom (ili slastičarom)

FOTO: tmg creative

Najveći domaći sajam knjiga, Interliber, još uvijek je u tijeku, a sve naše preporuke možete pogledati ovdje. Među njima se nalazi i nekoliko knjiga posvećenih kuhanju, bilo da se radi o kuharicama ili priručnicima. Redom ih smatramo vrlo kvalitetnima, a mislimo da čine i jako dobar poklon za nadolazeće blagdane, bilo da darujete postojeće zaljubljenike u kuhanje ili one koji će to tek postati. Naš prijedlog tri posve nove knjige o kuhanju koje su nam posebno zapele za oko provjerite u nastavku.

Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna

Opis: U ovom proširenom i dopunjenom izdanju hit kuharice pronaći ćete 600 provjerenih slanih recepata kojima je ispričana nježna priča o ljubavi, toplini i snazi koju donose obitelj i prijatelji. Od tjestenine sa škampima do finih brusketa s rajčicama, uz ovu kuharicu nikad nećete morati brinuti o naletu inspiracije.
Cijena: 49,41 € (Mozaik knjiga)


Slastice za svaki dan, Matejka Buča

Opis: Kuharica se sastoji se od 244 stranice recepata i savjeta za pripremu deserata; ukupno više od 80 recepata te zbilja mnogo korisnih savjeta i trikova. Recepti su podijeljeni u sedam kategorija – od osnovnih za kojima ćete iznova posezati kad budete u nedoumici pa sve do torti kao krune svakog slavlja.
Cijena: 30 € (Like Chocolate)


Znanost začina, Stuart Farrimond

Opis: Dr. Stuart Farrimond se specijalizirao za znanost o hrani, a u ovom priručniku čitateljima otkriva sve alate kulinarske umjetnosti stapanja začinskih mješavina. Uz to, uči i kako spojevi koji tvore okus(e) začina u novim kombinacijama stvaraju drukčije arome i osjete.
Cijena: 26,60 € (Školska knjiga)