Ovog se vikenda počastite brusketama s rajčicama i fetom prema receptu Suzy Josipović Redžepagić
Uskoro izlazi dopunjeno izdanje njezine hit kuharice
Ovih je dana počela pretprodaja kuharice Mama zna, autorice Suzy Josipović Redžepagić. U novom, proširenom i dopunjenom izdanju nalazi se 600 provjerenih slanih recepata kojima je ispričana priča o ljubavi, toplini i snazi koju donose obitelj i prijatelji. Samo za S1 čitatelje, Suzy je podijelila recept za bruskete s rajčicama i fetom upravo iz te kuharice. Jednostavno se pripremaju, ali vrlo su efektne, idealne za iznenadne goste ili za grickanje uz čašu vina i neki dobar film. Rajčice se još uvijek mogu pronaći, pa bi ih bilo šteta ne iskoristiti.
Bruskete s rajčicama i fetom
Sastojci
- kruh star barem jedan dan (narezan na šnite)
- rajčice ili rajčice cherry (narezane na kockice)
- sir feta (narezan na kockice)
- bosiljak (nasjeckan)
- češnjak (sitno nasjeckan)
- crne masline bez koštica (sitno narezane)
- maslinovo ulje
- krupna morska sol
Priprema
1. Narežite kruh na šnite debele jedan centimetar.
2. Kratko ih prepecite na grillu, tavici ili ploči, natrljajte ih češnjakom i maslinovim uljem.
3. Rasporedite po njima sitno narezane kockice rajčice, fetu narezanu na kockice, nasjeckane masline, pospite origanom i krupnom morskom soli. Ukrasite bosiljkom.