Gastro report

U Bombay Grillu ručali smo vrlo dobro i nevjerojatno povoljno, a ljubazno osoblje je posebna priča

Posjetili smo popularni restoran indijske kuhinje u Tkalčićevoj ulici

FOTO: privatna arhiva

Nakon povećih količina francuske, pečenja i suhih kolača kroz blagdanski period, poželjeli smo otići u restoran i pojesti nešto skroz drugačije. Nakon malo razmišljanja i velikog broja preporuka koje smo dobili s više strana, odluka je pala na Bombay Grill, restoran indijske kuhinje smješten u Tkalčićevoj ulici na broju 74. U ulici najvećih zamki za turiste u Zagrebu, u kojoj je vrlo teško naći poštenu vrijednost za novac, ovaj se restoran snažno izdvaja iz mase. Usred tjedna rezervacija stola neće biti potrebna, a s ulaza će vas u isti mah zateći prepoznatljiv miris curryja i glasni glazbeni hitovi indijskih pop zvijezda. Interijer je pomalo zapušten i neugledan, ali to je otprilike sve što Bombay Grillu možemo zamjeriti, a može, uostalom, proći i kao dio njegovog šarma.

Honey Chilly cauliflower (5 €)

Meni donosi sve klasike (zapadu prilagođene) indijske kuhinje; tu su predjela poput dala (juhe od leće), duboko pržene piletine, povrća ili paneer sira u brašnu od slanutka, nezaobilazne samose te gljive i cvjetača glazirani čilijem i medom. Tu je i tandoori sekcija jela pripremljenih u posebnoj glinenoj peći, kao što je Tikka piletina na više načina ili pileći kebab u indijskim začinima. Glavna jela su podijeljena na ona od piletine, janjetine te ona riblja, a nudi se još i nekoliko opcija za vegetarijance, poput Mushroom Masale. Nude još i salate, tri slastice (indijski sladoled od kondenziranog mlijeka, puding s kardamomom i indijskim oraščićima i pržene okruglice umočene u šećerni sirup), dok je izbor pića posve klasičan, uz iznimku dvije vrste indijskog piva (Cobra i King Fisher) te mango lassija, napitka na bazi manga i jogurta.

Samosa (2,5 €)

Odlučili smo probati klasike, neke od najpopularnijih jela, pa smo ručak tako započeli doista iznimno ukusnom Honey Chilly cvjetačom (5 eura) i samosama (2,5 eura), tijestu punjenom krumpirima, graškom i začinima koju na drugu razinu odnosi kombinacija s jogurtom s mentom i čilijem koja se uz njih servira. Kad smo ljubaznom konobaru posebno pohvalili taj umak, uz osmijeh i bez našeg pitanja nam je donio još jednu porciju uz glavno jelo, da se nađe. Sitna, lijepa gesta kakvu u ugostiteljstvu danas ne srećemo često i stoga posebno cijenimo. Isti nam je konobar sugerirao da uz glavna jela uzmemo naan s češnjakom, uvjeravajući nas da njegov okus neće dominirati (i doista nije), kao i to da je jedna porcija riže, uz naan, sasvim dovoljna za dvoje ljudi.

Naan s češnjakom (1,80 eura)

Odabrali smo ponovno klasike, Butter Chicken (komadići piletine u aromatičnom umaku od maslaca, rajčice i bilja, 7,5 eura) koja je bila ukusna, ali koja je mogla biti malo slanija, pa i pikantnija. Ipak, to je stvar osobnog ukusa i s malo dodatka soli sve je funkcioniralo zadovoljavajuće. Na momente smo osjetili da koriste istu onu jeftinu piletinu specifičnog okusa kakvu smo znali dobivati i u restoranima kineske hrane, no s obzirom na cijene, ne možemo se ni praviti da smo očekivali free range piletinu s lokalnih OPG-ova.

Butter Chicken (7,5 €)

Konačno, kušali smo još i Prawn curry (kozice kuhane u tradicionalnom indijskom curry umaku, 9 eura); jelo je bilo aromatično, kozice su bile ispravno pripremljene i njihova se aroma dovoljno osjetila i generalno mu zamjerku nismo pronašli. Za desert nam ovaj put nije ostalo mjesta, ali moramo pohvaliti još i preukusni mango lassi koji gotovo funkcionira kao samostalna slastica, i koja se odlično sljubljuje s jakim indijskim začinima.

Prawn curry (9 €)

Dva pića, dva predjela, naan i dva glavna jela s jednim prilogom platili smo 32,80 eura – nismo sigurni postoji li igdje u centru uopće približno dobra vrijednost za novac. Pohvaljujemo i funkcionalni web restorana, stavku u kojoj su zakazali i daleko ambiciozniji i prestižniji zagrebački restorani.

Info card

Ime: Bombay Grill
Adresa: Tkalčićeva 74
Kontakt telefon/web: +385957503092/web adresa
Raspon cijena: od 7 do 10 eura za glavna jela
Pića: klasični izbor uz dvije vrste indijskog piva i mango lassi