FOTO: Aleksandar Selak

Ručali smo u Thai Thaiju, novom tajlandskom restoranu u centru. Omjer cijene i kvalitete dosta je dobar

Od jela koje smo kušali na prvom ručku u Thai Thaiju posebno izdvajamo izvrsni, vrlo aromatični Massaman curry

Novo mjesto

Ručali smo u Thai Thaiju, novom tajlandskom restoranu u centru. Omjer cijene i kvalitete dosta je dobar

Od jela koje smo kušali na prvom ručku u Thai Thaiju posebno izdvajamo izvrsni, vrlo aromatični Massaman curry

FOTO: Aleksandar Selak

U strogom centru Zagreba, na adresi Varšavska 10, ovih je dana otvoren Thai Thai, street food restoran tajlandske kuhinje. Na istom se mjesto do nedavno nalazi vege restoran Green Point, čiji su vlasnici odlučili da je vrijeme za iskušavanje nekog novog koncepta. Kako su nam objasnili u razgovoru, kroz siječanj su razvijali meni, a onda se pojavili na dostavnim servisima (Wolt, Glovo i Bolt), da bi, jednom kad su bili uvjereni da su spremni, restoran otvorili i za posjetitelje.

Aleksandar Selak

Za tajlandsku su se kuhinju odlučili zbog višestrukih putovanja u Tajland, gdje su se oduševili njihovim specijalitetima. Kvaliteta i autentičnost, rekli su, vrlo im je važna, zbog čega im u kuhinji rade isključivo rade kuharice iz Tajlanda, dok se na čelu kuhinje nalazi chef iz Nepala koji u Hrvatskoj živi preko deset godina.

Jednostavni meni s provjerenim klasicima

Meni je vrlo jednostavan i pregledan, i osmišljen je tendenciozno, upravo kako bi vam već pri letimičnom pogledu bilo jasno što sve nude. U ponudi se trenutačno nalaze tri predjela; proljetne rolice s povrćem i piletinom, pileći satay ražnjići s kikiriki umakom i pikantnom salatom te gyoze s kozicama (cijene se kreću između 5 i 7 eura).

Aleksandar Selak

Nude i četiri vrste glavnih jela iz woka, zagrebačkoj publici već vrlo dobro poznat Pad Thai koji se već profilirao kao favorit, Thai Fried Rice pržena riža s povrćem i mesom po izboru (piletina, svinjetina, kozice), zatim Pad Krapow Gai s mljevenim pilećim mesom, chillijem, češnjakom, tajlandskim bosiljkom, svježim mahunama i jajem te Stir Fried Cashew Nuts, jelo s prženim indijskim oraščićima, paprikom mladim lukom i svježim chillijem u cashew umaku, koje također dolazi s mesom po izboru. Cijene glavnih jela iz woka kreću se između 8 i 12 eura, a posljednja dva mogu se uzeti uz prilog riže ili staklenih rezanaca.

Cijeli meni dostupan je i u vege verziji

Zastupljene su i juhe, odnosno jela s curryjem, pa tako nude poznatu Tom Yum juhu s piletinom ili kozicama (5 eura), Massaman curry s piletinom, krumpirom i kikirikijem (9 eura), Green Curry s patlidžanom, lišćem keffir limete, bosiljkom i kokosovim mlijekom (9 eura) te Chef’s Special, riblji curry s filetom orade i škampima (18 eura) koji se naručuje 24 sata ranije. Vrijedi spomenuti i da je cijeli meni dostupan u vege verziji, upravo zbog gostiju koji su godinama dolazili u Green Point.

Od deserta nude puding od manga (3 eura) i pržene banane (5 eura), a u planu je uvesti i slavni mango sticky rice, kao i neka nova slana jela, poput salata. Od jela koje smo kušali na prvom ručku u Thai Thaiju posebno izdvajamo izvrsni, vrlo aromatični Massaman curry te Pad Krapow Gai, kod kojeg pohvaljujemo činjenicu što je, nakon što tražili da ga naprave vrlo ljutog, takav i stigao na stol. Vrlo ugodno iznenađenje bio je puding u manga, koji nema veze s raznim voćnim pudinzima punih umjetnih aroma s previše sladila. Struktura mu je bila točno onoliko kremasta koliko treba biti, a okus pun i zaokružen.

Sve su porcije vrlo izdašne, cijene, posebice u jeku aktualnih poskupljenja, prilično korektne, pa zaključujemo da Thai Thai nudi jako dobru vrijednost za novac za brzi ručak u centru grada. Interijer je uređen minimalistički, dominiraju visoki stolovi, a atmosfera je vesela i vibrantna. Izvjesno je da ćete u vrijeme ručka možda morati pričekati da se oslobodi koje mjesto, ali fluktuacija gostiju je velika pa vrijeme čekanja nije značajno. Radno vrijeme restorana je svaki dan, osim nedjelje, od 11 do 21 sat, a sezonski će se, prema potrebi, modificirati. Više informacija možete doznati putem njihovog Instagram profila.

Gyoze s kozicama (7€) Aleksandar Selak
Spring Rolls (5€) Aleksandar Selak
Pad Krapow Gai (11€) Aleksandar Selak
Mango puding (3€) Aleksandar Selak