Ovo je super

Adena Lavin je stvarno najbolja šefica. Sve svoje zaposlenike je poslala na mjesec dana godišnjeg

FOTO: 50 A Burger & Champagne

Vlasnica poznatog zagrebačkog restorana, Adena Lavin (prvi red dolje), oduševila je sve statusom koji je danas objavila na Facebooku i Instagramu

Amerikanka Adena Lavin je već dobro poznata u hrvatskim gastronomskim krugovima. U Hrvatsku je stigla 2013. na odmor na Hvar i jednostavno se više nije vratila. Tamo je počela kuhati, a onda uskoro i otvorila svoj prvi restoran.

Sada živi u Zagrebu gdje je otvorila restoran 50 A Burger & Champagne Bar u kojem poslužuje odlične burgere i ramen, a danas nas je sve oduševila objavom na društvenim mrežama. Odlučila je svojim zaposlenicima dati mjesec dana plaćenog godišnjeg odmora.

ŽIVOT NIJE SAMO NOVAC

https://www.instagram.com/p/BsISbU7nAEm/

“To su ljudi koji rade po 12 sati dnevno, nekad čak i više, jednostavno su to zaslužili,” rekla nam je Adena preko telefona. “Imali smo odličnu sezonu Adventa, moj tim je to zbilja razvalio, a sada ionako ide sporo vrijeme. Uostalom, u životu su neke stvari vrjednije od novca.”

50 će za to vrijeme biti zatvoren, a Adena će vrijeme iskoristiti za put u Aziju gdje će istraživati neke nove okuse, sous chef joj je već sada u Irskoj gdje istražuje, dok će i drugi iskoristiti slobodno vrijeme za učenje novih stvari i svježe ideje. “Mi jednostavno volimo to što radimo,” rekla je Adena i dodala da baš zbog toga nije teško slobodno vrijeme posvetiti učenju i napredovanju.

KOLIKO JE ZAPRAVO TEŠKO POSLOVATI U HRVATSKOJ?

Adena misli da nije tako netipično što imamo visoke poreze, međutim, kaže, vrlo je specifično za Hrvatsku da plaćamo visoke poreze, a baš ništa ne dobivamo zauzvrat. Osim toga, kao veliki problem vidi nedostatak radne snage.

“Ovdje baš nitko ne vidi ugostiteljstvo kao dugoročni poziv,” kaže. “Tako da ni vi ne želite ulagati u nekoga tko ne želi ulagati u sebe i ne vidi budućnost u tome. Zato su plaće u ugostiteljstvu niske.”

Kad je u pitanju diskriminacija žena u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, kaže, puno je većih problema imala na obali nego u Zagrebu. “Poprilično sam čvrsta,” kaže, ali sada se više nikome ne dokazuje. Definitivno je i dalje zaštitno lice brenda, ali u prvi plan, kako kaže, želi staviti svog glavnog chefa, a ne sebe.