Vučić upravo objavio: 'Malena Danka je ubijena, uhićene su dvije osumnjičene osobe, priznale su'

Kazao je da su dvije osobe priznale ubojstvo i da policiju vode do mjesta gdje su bacili tijelo djeteta

FOTO: PIXSELL/Facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je maloprije na izvanrednoj sjednici vlade, na kojoj sudjeluje iako nije njezin član, da su zbog ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić uhićene dvije osobe. Kazao je da su te osobe priznale ubojstvo i da policiju vode do mjesta gdje su bacili tijelo djeteta.

“S kakvim monstrumima imamo posla”, kazao je Vučić, dodavši da će ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić otkriti više detalja. Kako piše Blic, danas su tijekom forenzičke istrage na jednom automobilu pronađeni tragovi krvi, a policija je na temelju toga privela dvije osobe.

Uhićena dvojica radnika

Svi vodeći mediji u Srbiji pozivaju se na informacija banjalučkog ATV-a, pa tako RTS prenosi njihove navode da su dvije osobe uhićene zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, te da su njeno tijelo sakrili na mjesto koje se koristi kao divlji deponij uz Starobanjski put kod Bora.

ATV pak navodi da im je potvrđeno da je krim-policija iz Bora uhitila dvojicu radnika Javne komunalne tvrtke “Vodovod” iz Bora, 50-godišnjeg S.J. iz sela Luka i 50-godišnjeg D.D. iz sela Zlot.

“S. J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ‘fiat panda’ u ulici Radomira Putnika udario pješaka, dvogodišnju Danku Ilić, i usmrtio je. Zajedno s kolegom D.D. tijelo ubijene Danke ubacili su u prtljažnik vozila, nakon čega su se odvezli do divljeg deponija na Starobanjskom putu kod Bora gdje su tijelo izbacili s desne strane puta”, kazao je za ATV izvor blizak istrazi. Ove informacije još uvijek službeno nije potvrdio srpski MUP.

Jutros se oglasila i austrijska policija

Podsjetimo, Danka Ilić nestala je prije 10 dana u Banjskom Polju kod Bora u Srbiji. Nakon višednevne potrage pojavila se snimka nastala na tramvajskoj stanici Schottenring s djevojčicom koja sliči na Danku, a pored koje su dvije ženske osobe. Video je snimio srpski državljanin koji živi u Beču i predao ga policiji koja je zatim krenula s istragom.

Austrijska policija jutros je objavila da djevojčica sa snimke nije Danka. ”Identitet osoba s fotografija je utvrđen i stupili smo u kontakt s njima. Na temelju istrage i utvrđenih činjenica, povezanost osoba s fotografija i nestalog djeteta je potpuno isključena”, priopćila je danas rano ujutro policija u Beču.

Austrijski portal Kosmo u srijedu navečer je objavio da je locirao jednu od dviju žena sa snimke. Kažu da se radi o Rumunjki koja radi u Beču i koja im je rekla da je na snimci njezina kći.