Beskrajna tuga. Pronađena tijela autistične djevojčice (12) i bake. Obitelj je mislila da su ih oteli Hamasovci

O djevojčici je pisala i slavna autorica J.K. Rowling

FOTO: X/kann_news

Nakon više od tjedan dana potrage, u Izraelu su pronađena tijela 12-godišnje autistične djevojčice Noye i njene bake Carmele (80). Obitelj je sve ovo vrijeme vjerovala da ih je Hamas oteo i odveo u Gazu, javljaju izraelski mediji.

Curica je u noći uoči brutalnog napada Hamasa, 7. listopada, ostala prespavati kod bake u kibucu Kisufim. Sutradan su proglašene nestalima, zajedno s Noyinim rođacima u dobi od 16 i 12 godina.

Dok se još mislilo da je curica oteta, njena očajna majka dala je izjavu za tamošnje medije. Podijelila je posljednju audio poruku koju joj je 12-godišnja kći poslala, a u kojoj govori: “Čuli smo veliku eksploziju, svi prozori u bakinoj kući su popucali”.

 

Obožavateljica Harryja Pottera

Djevojčica Noya bila je velika obožavateljica knjiga o čarobnjaku Harryju Potteru pa je o njoj na društvenim mrežama pisala sama autorica, J.K. Rowling.

Uz fotografiju djevojčice s čarobnim štapićem i knjigom u ruci, svjetski poznata spisateljica napisala je: “Otimanje djece je odvratno i potpuno neopravdano. Iz očitih razloga, ova me slika pogodila”.