Supruga bivšeg rukometnog reprezentativca Buntića: 'Da nisam pobjegla, bila bih mrtva'; Sud ga odbio poslati u pritvor

Klara Buntić tvrdi da postoji i audiozapis nasilja, a sud u Ljubuškome proziva zbog pristranosti

22.01.2010. Graz, Austrija - Europsko prvenstvo rukometu 2010.Press konferencija Hrvatske rukometne reprezentacije u dvorani Messehalle Graz.Denis BunticrPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Više bosanskohercegovačkih medija izvijestilo je jučer da je uhićen Denis Buntić (41), nekadašnji reprezentativac hrvatske rukometne reprezentacije, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji kao i zbog nezakonitog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

U međuvremenu, objavljeno je da je Općinski sud u Ljubuškom odbio prijedlog Tužiteljstva da se Buntića zadrži u pritvoru.

Sada se redakciji portala Bljesak.info javila Buntićeva supruga, razočarana odlukom suda. Kaže da strahuje za vlastiti život. “Svi smo u šoku. Da je bilo tko drugi na njegovom mjestu, on bi ostao u pritvoru. Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola”, rekla je Klara Buntić.

‘Da nisam pobjegla, bila bih mrtva’

Tvrdi da je u kući u Ljubuškome arsenal oružja, preciznije: “četiri zolje, automati, bombe, kalašnjikovi”.

“Da je imao vremena doći do njega, on bi mene ubio. On je mene odlučio ubiti. Okrenuo se samo na sekundu što sam ja iskoristila za bijeg kroz balkonska vrata. Da nisam pobjegla, bila bih mrtva na licu mjesta”, ispričala je za portal.

Govoreći o odluci suda, napominje: “Zašto nisu pročitali činjenice da mu majka radi na sudu. I to je greška”. Nada se, kaže, da će pod pritiskom javnosti doći do promjene odluke.

‘Nasilje traje pet godina’

“On je na kavi, a učinio je monstruozno djelo”, navela je. Obiteljsko nasilje, tvrdi, trpjela je pet godina.

“On ima 160 kg, a ja 50. Nemoguće je da se čovjek obrani, da čovjek stane i postavi se. Kada u njemu proradi zlo nakon alkohola i droge to je neprepoznatljiv čovjek”, kazala je.

Dodaje i da postoji audiozapis nasilja te da su svi koji su ga poslušali zgroženi.