Čekaju nas dva dana pravih ljetnih vrućina, pa zahladnjenje s kišom. Nova promjena vremena već krajem tjedna

Čini se da nas uskoro čekaju kišni dani

FOTO: Pixsell / DHMZ

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano te i dalje iznimno toplo za doba godine. Na sjevernom Jadranu moguća je jutarnja magla, a kroz dan će uz obalu puhati slab do umjeren jugoistočni i južni vjetar, u gorju i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura na obali i otocima od 21 do 25 °C, u unutrašnjosti između 25 i 30 °C. Meteorologinja televizije N1, Tea Blažević, napominje kako će danas i UV indeks biti visok u dijelu zemlje, čak šest, pa se treba prikladno zaštititi.

Vrijeme danas DHMZ

Sutra također jako toplo

Slično će biti i sutra kada će biti pretežno ili djelomice sunčano. DHMZ javlja da popodne postoji mala vjerojatnost za neki pljusak u zapadnim predjelima zemlje. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar, a na Jadranu umjereno jugo.

Najniža temperatura od 9 do 14 °C, a po gorskim kotlinama će biti malo niža. Temperature na Jadranu kretat će se između 11 i 15 °C. Najviša dnevna od 25 do 30 °C, duž obale i na otocima između 22 i 26 °C.

Vrijeme sutra DHMZ

Vrijeme u ostatku tjedna

Prema prognozi Tee Blažević, srijeda će biti nešto oblačnija na zapadu zemlje. Pritom su kiše ili pljusak mogući većinom u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Temperature će preksutra ipak biti malo niže nego zadnjih dana.

Četvrtak će također biti oblačniji u unutrašnjosti, osobito u prvom dijelu dana, no već u nastavku slijedi razvedravanje. Duž obale će biti većinom sunčano. Krajem tjedna će, prognozira Blažević, ponovno biti stabilnije, toplo i vrlo toplo.

Isto govore i izgledi vremena DHMZ-a s napomenom da će u utorak u unutrašnjosti puhati umjeren jugozapadnjak, a u srijedu i četvrtak sjeveroistočnjak. Na Jadranu se očekuje umjereno jugo koje će u srijedu na krajnjem sjeveru okrenuti na buru, a u četvrtak i duž ostatka obale.

Izgledi vremena N1