Cimerica tragično stradale djevojke: 'Čekala sam ih za kavu. Onda sam s ulice čula neke strašne zvukove...'

Stela Novaković s prijateljicama je hodala nogostupom kad je na njih naletio kamion kojemu se otkvačio stabilizator

FOTO: Telegram/Pixsell

Tragedija koja se jučer dogodila u Lovranu, a u kojoj je poginula mlada studentica Stela Novaković, šokirala je hrvatsku javnost. Novaković je s prijateljicama hodala nogostupom kad je na njih naletio kamion kojemu se otkvačio stabilizator koji se koristi pri iskrcavanju i ukrcavanju tereta.

Cimerica poginule studentice Matea Habuš kaže da je 23-godišnju Stelu poznavala tri godine. “Bile smo cimerice i da sam svijećom tražila takvu curu za cimericu, ne bih je našla. Tijekom zajedničkog života postale smo jako bliske prijateljice”, rekla je Habuš u razgovoru za 24sata.

“Zajedno smo išle na faks, izlaske, prolazile kroz sve dobro i loše. Izgubila sam zaista predivnu osobu u svakom smislu te riječi i osjećam se prazno i izgubljeno. Još ne mogu vjerovati da je više nikad neću vidjeti. Srce mi je slomljeno”, dodala je.

Prijatelji još uvijek ne vjeruju da je nema

Uz Stelu ozlijeđene su i njezine dvije prijateljice. Jedna je lakše ozlijeđena i puštena jučer na kućnu njegu, a druga je iz riječkog KBC-a otpuštena danas. Mještani i prijatelji s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu još ne vjeruju da Stele više nema.

Njezina cimerica opisuje ju kao pozitivnu osobu, unatoč nedaćama koje su joj se dogodile u posljednje vrijeme. “Uvijek smo jedna drugoj bile podrška, ali ona je takva bila za sve koju su je poznavali. Vječito pozitivna i nasmijana, unatoč svim teškim trenucima kojima je bila izložena. Uvijek sam se divila kakav je bila borac i zauvijek ću je nositi u srcu”, navodi Habuš.

Jučer ujutro sve četiri prijateljice s fakulteta imale su dogovorenu kavu nakon ispita. Do sigurnosti terase kafića nedostajalo im je tek nekoliko metara. Na njih je naletio vozač kamiona kojemu je u vožnji popustio stabilizator beton pumpe te se ta noga odvojila od kamiona.

Kava im je svima bila ritual nakon ispita

Habuš kaže da im je nakon ispita kava bila svojevrstan ritual, pogotovo jer su znale da će proći ispite. “Bilo je to neupitno jer smo sve dobre i marljive studentice, a Stela je i na faksu bila izvrsna. Izašla sam iz auta i čekala cure u kafiću”, navodi.

“One su tražile parking i trebale mi se pridružiti za nekoliko minuta. Čekala sam, ali nisu stizale. Odjednom sam čula neke strašne zvukove s obližnje ceste, nisam ni slutila što se dogodilo. Tad me je nazvala jedna od njih i rekla da se dogodila nesreća”, dodala je Habuš.

“Promrmljala je da nešto nije u redu sa Stelom, ali u tom prvotnom šoku vam ne znam ni sad ponoviti što mi je točno rekla. Odmah sam otrčala nekoliko metara dalje, do mjesta nesreće, no nisu mi dali blizu. Plakala sam i bila u potpunom šoku. Nešto kasnije saznala sam tešku vijest koja me je slomila”, prisjeća se jučerašnjeg prijepodneva. Preživjele prijateljice još uvijek nije vidjela.

Policija uhitiča vozača kamiona

Vozač kamiona (41) koji je u utorak naletio na tri djevojke u Lovranu pri čemu je jedna smrtno stradala, kazneno je prijavljen da je iz nehaja, ne održavajući dijelove kamiona, uzrokovao smrt i ozljede pješakinja, priopćila je u srijedu policija.

Osumnjičen je da je, “ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, iz nehaja prouzročio smrtno stradavanje i ozljeđivanje pješakinja”.

Jedan dugogodišnji vlasnik kamiona s pumpama za beton za 24sata je rekao da kod modela kamiona poput ovog koji je sudjelovao u nesreći stabilizatore ne pokreće elektronika nego ih otvara operater vlastitom snagom. Moguće je da klinovi koji ih drže nisu bili dobro učvršćeni, a slični problemi s otvaranjem, kaže, znali su se događati zbog “lošeg sjedanja”.