Mještani Lovrana kažu da se slična nezgoda s kamionom dogodila i dan prije tragedije. Pukom srećom nije bilo stradalih

Lovranci navode da se incident dogodio u ponedjeljak u blizini autobusne stanice kod groblja

30.01.2024., Lovran - U tragicnoj prometnoj nesreci kod hotrela Park u Lovranu poginula je jedna djevojka, na koju je, na nogostupu naletjelo teretno vozilo, a jos dvije osobe su tom prilikom ozlijedjene. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Tragedija koja se danas dogodila u Lovranu, u kojoj je poginula mlada studentica, a njezine dvije kolegice ozlijeđene, šokirala je hrvatsku javnost. Djevojke su hodale nogostupom kad je na njih naletio kamion kojemu se otkvačio stabilizator koji se koristi pri iskrcavanju i ukrcavanju tereta.

Mještani Lovrana navode da se sličan incident s padom stabilizatora na kamionu dogodio i jučer, blizu autobusne stanice kod groblja. Srećom, sve je prošlo bez stradalih, jer na autobusnoj stanici u tom trenutku nije bilo nikoga pa stabilizator koji je pao s vozila nije nikog ozlijedio, piše Novi list.

Jedna djevojka zadržana u bolnici

U stravičnoj prometnoj nesreći u utorak je u Lovranu poginula 23-godišnja studentica Stela Novaković. Stela se netom prije tragedije javila obitelji da je položila ispit na faksu.

S kolegicama je krenula prema Hotelu Park i nekoliko metara ih je dijelilo od sigurnosti terase hotela. Iza leđa im je naletio kamion iz kojega je “izašla noga” stabilizatora. U trenu je pokosio prometni znak, a potom i djevojku.

Uz Stelu, ozlijeđene su još dvije djevojke. Jedna od njih je teže ozlijeđena i nakon obrade na hitnom traktu riječkog KBC-a zadržana je na bolničkom odjelu na promatranju. Druga djevojka ima lakše ozljede i puštena je na kućnu njegu, objavljeno je tijekom večeri.