Čini se da se princ Harry htio vratiti kraljevskim dužnostima dok se Charles liječi. Izvori iz palače: 'Nema šanse'

Nagađanja o velikom pomirenju počela su nakon vijesti da kralj Charles ima rak

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex, attends the "Invictus Games Vancouver Whistler 2025's One Year to Go" winter training camp in Whistler, British Columbia, Canada, February 16, 2024. (Photo by Don MacKinnon / AFP)
FOTO: AFP

Buckinghamska palača odbacila je spremnost otuđenog princa Harryja da se vrati kraljevskim dužnostima, dok mu se otac, britanski kralj Charles III, liječi od raka. Barem tako sugeriraju upućeni izvori iz palače, prenosi The Telegraph.

Vojvoda od Sussexa je navodno prijateljima rekao da će razmotriti privremeni povratak kraljevskim dužnostima, no izvori iz palače tvrde da za to postoji “nula posto” šanse. “Kraljeva bolest to nije promijenila”, rekao je jedan od izvora za Telegraph.

Podsjetimo, Harry je sa suprugom Meghan Markle odlučio odstupiti s dužnosti 2020. godine. U međuvremenu je par snimio dokumentarnu seriju u suradnji s Netflixom, u kojoj su iznijeli niz kritika na račun britanske kraljevske obitelji. Harry je objavio i knjigu ‘Spare’ (Rezerva), u kojoj nije štedio članove obitelji, posebice brata i prijestolonasljednika, princa Williama.

Može li bolest ujediniti obitelj?

“Harry se možda želi vratiti u kraljevsku ulogu, ali što se tiče njegovog brata Williama, ništa se nije promijenilo”, rekao je, pak, izvor za britanski Sunday Express.

Nagađanja da bi moglo doći do velikog obiteljskog pomirenja krenule su kada je princ Harry iz Kalifornije stigao u posjet kralju Charlesu (75), manje od 24 sata nakon što je objavljeno da monarh boluje od raka.

Neimenovani izvor je za The Times tada rekao da se Charles želi pomiriti s Harryjem te ga više viđati. Da bi kraljeva bolest mogla dovesti do pomirenja, sugerirao je i sam princ Harry gostujući u TV emisiji Good Morning America. U intervjuu je rekao da “voli svoju obitelj” i da je zahvalan što je mogao susresti se s ocem.