Djevojčica kojoj je uslijed bure kamen pao na glavu hitno je operirana. U Sinju otkazan adventski program, bura stvara probleme i u prometu

Liječnik kaže da zasad nije moguće reći je li djevojčica životno ugrožena ili ne

04.04.2023., Sibenik - Zbog jake i olujne bure u ulici Obale hrvatske moranirice u Sibeniku doslo je do padanja dijelova fasade sa zgrade koja srecom nikoga nije ozlijedila. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jaka bura s olujnim udarima, a podno Velebita i orkanskim, stvara niz problema diljem Jadrana. Najtragičniji slučaj zabilježen je jutros oko 10 sati u Sinju kada je bura izbila kamen iz starije kuće koji je potom pao djevojčici na glavu.

Djevojčica ima devet godina i prevezena je u KBC Split. Prema informacijama Dalmacije Danas, djevojčica je operirana ali je teško je ozlijeđena.

Nesreća se dogodila u centru Sinja. Djevojčica se trenutno nalazi u KBC-u Split gdje joj se liječnici bore za život. Policija je obavila očevid i osigurala mjesto događaja, a o svemu je obaviješteno i nadležno općinsko državno odvjetništvo.

Liječnik: ‘Zahtijeva intenzivno liječenje’

Slučaj je komentirao i Josip Krnić, pročelnik Hitnog objedinjenog prijema KBC Split. “Zaprimljena je 9-godišnja pacijentica s teškom ozljedom glave koja sada zahtjeva intenzivno pedijatrijsko liječenje nakon hitne neurokirurške operacije koja je odrađena danas popodne”, rekao je.

“Sami opseg ozljede i rezultat današnjeg rada je intenzivno liječenje koje je sada počelo i nastavit će se u sljedećim danima. Tek protekom vremena ćemo točno moći reći o opsegu ozljede i vidjeti koje su moguće komplikacije. U ovom trenutku je nemoguće prognozirati ishod”, dodao je Krnić.

“U ovom trenutku je nemoguće govoriti je li ili nije djevojčica u životnoj opasnosti s obzirom na to da je sedirana nakon cijelog anesteziološkog postupka ostat će još neko vrijeme na respiratoru jer je to normalna procedura nakon dugotrajnih i teških operacija. Mi se uvijek nadamo najboljem, napravili smo sve u pravo vrijeme i na pravom je mjestu. Vjerujem u najbolji mogući ishod”, zaključio je.

Otkazan Advent u Sinju

Nedavno su se o orkanskim udarima bure oglasili i gradonačelnik Miro Bulj te načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta. Javili su da je odgođen program Adventa i zamolili građane da ne izlaze iz kuća.

“Zbog orkanskih udara bure koja puše od sinoć pozivamo sve građane da ograniče kretanje zbog opasnosti urušavanja s krovova i rušenja stabala. Sve službe grada su na terenu od ranog jutra. Djelatnici DVD-a Sinj, JVP-a, Čistoće Cetinske krajine, poduzeća Kamičak i komunalnih redara Grada Sinja su na terenu i žurno saniraju nastale štete od kojih je najviše srušenih stabala, a saniraju se štete i na javnim prometnicama i javnoj rasvjeti”, poručili su.

“Izražavamo žaljenje što je usred bure došlo do odrona kamenja u Litrinom oboru uslijed čega je ozlijeđeno dijete. Zbog vremenskih neprilika odgađaju se večerašnja događanja Adventa u Sinju i koncert grupe DBluz koji se trebao održati u 19 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Isto tako pozivamo građane da se u slučaju potrebe bez odgode jave na broj 112 kako bi što ranije mogli sanirati eventualnu štetu“, dodali su.

UPOZORENJE GRAĐANIMA DA NE IZLAZE VANI, ODGOĐENI PROGRAMI ADVENTA❗️Zbog orkanskih udara bure koja puše od sinoć…

Posted by Grad Sinj on Saturday, December 16, 2023

Problemi na cestama

HAK javlja da su zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te između čvorova Zaton Doli i Prapratno na Pelješcu, državna cesta Karin-Zaton Obrovački-Gračac (DC27), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), most dr. Franja Tuđmana kod Dubrovnika.

Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) te Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).