Video. Dosad spašene dvije osobe nakon urušavanja mosta u Baltimoreu, jedna je u teškom stanju. Nastavlja se potraga

Brod se zabio u potporni stup, nakon čega se most vrlo brzo u potpunosti urušio

FOTO: AFP/YouTube

Most Francis Scott Key u gradu Baltimoreu u američkoj saveznoj državi Maryland urušio se u rijeku rano jutros nakon što se u njega zabio teretni brod. Prema snimkama na društvenim mrežama, brod se zabio u potporni stup, nakon čega se most vrlo brzo u potpunosti urušio.

Prvo se nije znalo ima li ozlijeđenih i žrtava i koliko, a nešto kasnije je direktor komunikacija u vatrogasnoj postaji Baltimorea, Kevin Cartwright, za CNN kazao kako se vjeruje da je u trenutku urušavanja na mostu bilo sedmero osoba i nekoliko vozila.

Vlasti su odmah krenule u potragu za nestalima. Na teren je izašla i ekipa ronilaca, a oko 11:30 po našem vremenu održana je konferencija za medije na kojoj je Cartwright objavio da su spašene dvije osobe.

Dvije osobe spašene

Šef baltimorskih vatrogasaca, James Wallace, kazao je da je jedna osoba bez ozljeda dok je druga prevezena u bolnicu u teškom stanju. Vlasti i dalje nastavljaju potragu za preostalim osobama koje se smatraju nestalima.

Rečeno je i da broj nestalih može porasti jer se radi o velikoj nesreći. “U fazi smo aktivne potrage i spašavanja”, kazao je. Dodao je da se i dalje traga za najmanje sedam osoba iako su dvije spašene.

Državni tajnik za promet Marylanda Paul Wiedefeld kaže da su na mostu Francis Scott Key u trenutku urušavanja bili radnici. “Znamo da je bilo radnika na mostu u trenutku urušavanja, izvodili su radove za nas”, rekao je.

Tamošnji šef policije Richard Worley kazao je kako nema nikakvih indikacija da se radi o terorizmu te da ništa ne upućuje na to da je udar broda u most bio namjeran.