Dramatična snimka. Srušio se veliki most u Baltimoreu, u njega se zabio brod: 'Najmanje 20 radnika palo je u ledenu rijeku'

Na snimkama se vide automobili kako padaju u vodu

Most Francis Scott Key u gradu Baltimoreu u američkoj saveznoj državi Maryland urušio se u rijeku rano jutros nakon što se u njega zabio teretni brod. Prema snimkama na društvenim mrežama, brod se zabio u potporni stup, nakon čega se most u jako kratkom roku u potpunosti urušio, javlja Fox News.

BBC je javlja da u operaciji potrage i spašavanja sudjeluje više državnih službi. Prema prvim informacijama nije bilo jasno ima li ozlijeđenih i žrtava u koliko. Prema onome što je za BBC rekao direktor komunikacija u vatrogasnoj postaji Baltimorea, Kevin Cartwright, vjeruje se da je u trenutku urušavanja na mostu bilo sedmero osoba i nekoliko vozila.

Ronioci pokušavaju locirati nestale

Istaknuo je da je fokus trenutno na “pokušajima spašavanja” ljudi za koje se vjeruje da su pali u ledenu vodu te kazao kako je situacija krajnje opasna jer i dalje “neki teret ili držači vise s mosta” pa ekipe za hitne slučajeve moraju biti posebno oprezne.

Kasnije se pojavila informacija kako je najmanje 20 radnika upalo u rijeku Patapsco kada se most urušio. Potvrdio ju je šef vatrogasaca u Baltimoreu. S broda koji se zabio u most su pak javili kako nema ozlijeđenih među članovima posade. Na teren je stigla i ekipa ronioca koja pokušava locirati nestale.

“Nesreća se dogodila u 1.30 ujutro, vidljivost je ograničena, temperature okoliša i vode su niske i radimo brzo, pokušavajući što prije pronaći pojedince”, rekao je Cartwright.

Objavljena snimka

Na društvenim mrežama je objavljena snimka u kojoj se vidi točan trenutak udara broda u most te trenutak urušavanja koji je uslijedio jako brzo.

Iz Prometne uprave Marylanda potvrdili su da su nakon urušavanja mosta sve trake pristupne prometnice zatvorene u oba smjera. Gradonačelnik Baltimorea Brandon Scott kazao je da su “hitne službe na mjestu događaja i u tijeku je akcija spašavanja”.

Most Francisa Scotta Keyja, dug 2,6 kilometara, žila je kucavica baltimorske luke. Premošćuje rijeku Potapsco, otvoren je 1977. godine i imenovan po autoru američke himne Star Spangled Banner. Njime godišnje prođe 11,5 milijuna vozila.