Dosta velika vijest za hrvatsku akademsku zajednicu. Algebra je upravo postala sveučilište

U fokus razvoja studenata stavljat će digitalnu paradigmu zanimanja budućnosti

FOTO: Algebra

Hrvatska je bogatija za novo sveučilište nakon što je Visoko učilište Algebra s četvrt stoljeća postojanja dobilo dopusnicu Agencije za znanost i visoko obrazovanje, priopćeno je iz Algebre.

Algebra je i formalno postala prvo privatno sveučilište u Hrvatskoj koje u fokus razvoja studenata stavlja digitalnu paradigmu zanimanja budućnosti, rečeno je uz napomenu da je mentorski program Sveučilišta Algebra odradilo Sveučilište u Zagrebu kroz svoju sastavnicu Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Na konstituirajućoj sjednici održanoj u prostorijama novog zagrebačkog kampusa Algebre, oformljeni su i novi Gospodarski savjet te Senat Sveučilišta. Funkcija novog Gospodarskog savjeta bit će poticanje kvalitetne suradnje Sveučilišta i gospodarstva u području prilagođavanja obrazovnih programa potrebama tržišta rada i poslova budućnosti.

Tri nova sveučilišna studija

Rektor Mislav Balković, čija je ustanova aktualnu akademsku godinu Algebra započela s više od 2000 upisanih studenata, kazao je da je proces pokretanja Sveučilišta Algebra započeo prije gotovo šest godina, ali da tu priču grade od svoga osnivanja.

Algebra je provela izbor u zvanje novih docenata i profesora te izradila elaborate za tri nova prijediplomska sveučilišna studija – programsko inženjerstvo, informatiku te poslovnu ekonomiju i digitalno poslovanje.

Također, razvila je Strategiju razvoja Sveučilišta koja se sastoji od četiri ključne komponente – razvoj Sveučilišta kao inkluzivne i tolerantne zajednice, njegovanje izvrsnosti u obrazovanju, jačanje utjecaja znanstvene i umjetničke produkcije te jačanje međunarodne suradnje i strateških partnerstava, priopćeno je.