Dramatično spašavanje u Kaliforniji. Nabujali potok prevrnuo auto neopreznoj ženi, punih 15 sati čekala spas

Vozačica je ostala prisebna i uspjela se osloboditi iz potopljenog automobila

Žena iz Kalifornije satima je bila zarobljena i čekala pomoć nakon što je automobilom pokušala proći kroz potok Livermore za koji je mislila da je plitak. Kako piše CBS News, vozačica je podcijenila brzinu potoka koji ju je u jednom trenutku povukao i njezin automobil preokrenuo na krov.

Srećom, žena je ostala prisebna i uspjela se osloboditi iz potopljenog automobila. Popela se na vrh vozila i tamo 15 sati čekala pomoć. Spašena je u utorak u jutarnjim satima.

Dramatično spašavanje

Detalje dramatične akcije spašavanja otkrila je vatrogasna služba okruga Alameda koju je pozvao muškarac iz obližnjeg kampa. Rekao im je da je u potoku vidio prevrnuti automobil.

Tek nakon što su vatrogasne ekipe došle na mjesto događa otkriveno je da na vrhu automobila sjedi žena. Vatrogasci su pozvali Kalifornijsku cestovnu patrolu koja je odmah digla jedan od svojih helikoptera. Zahvaljujući pogodnom vremenu, helikopter CHP-a uspio je spustiti spasilačku tehničarku i izvući ženu iz potoka.

“Ovo je moglo imati potpuno drugačiji ishod. Mogao ju je potok odnijeti nizvodno, ali je bila dovoljno jaka da se podigne na vrh vozila”, rekao je načelnik vatrogasaca Kent Carlin. “Možda ju je spasila njezina upornost ili čista sreća. Ne znam što od tog dvoje. Cijeli je automobil bio potopljen pa je uspjela isplivati kroz prozor i popeti se na vozilo”, dodao je.

Spasilačka ekipa otkrila je da je vozačica lakše ozlijeđena te je prevezena u bolnicu.