Mladić skrivio sudar pa izišao iz auta i prešao u drugu traku. Pogodila ga je Škoda, a onda je naletio i kamion...

Bizarna nesreća dogodila se u subotu ujutro u Zagrebu

14.10.2015., Zagreb - Policijski ocevid prometne nesrece na zagrebackoj obilaznici u blizini cvora Buzin u smjeru Luckog u kojem su sudjelovala dva automobila. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Neobična prometna nesreća dogodila se jučer rano ujutro u Zagrebu. Mladi vozač (21) upravljao je Audijem sjevernim kolnikom autoceste A3 kada je na 30. kilometru od prometnog čvora Jakuševec, zbog nedržanja potrebnog razmaka, naletio na automobil marke Opel kojim je upravljala 33-godišnja vozačica.

Nakon sudara je došlo do nekontroliranog kretanja vozila kojim je upravljala vozačica koja je s Opelom naletjela na zaštitnu ogradu i rubni kamen.

Audi kojim je mladić upravljao se nakon rotacije i nekontroliranog kretanja zaustavio u lijevoj traci, nakon čega je vozač izašao iz vozila te se pješice uputio prema lijevoj prometnoj traci južnog kolnika autoceste.

Teško je ozlijeđen

“Uslijed navedenog je došlo do naleta osobnog automobila marke Škoda slovenskih registarskih oznaka na 21-godišnjaka, a kojim je upravljao 27-godišnjak. Od naleta pješak je odbačen dijelom na meki teren, a dijelom na lijevu prometnu traku”, objavila je policija.

No, bizarnom slijedu događaja tu nije bio kraj. Naime, u tim trenucima je 46-godišnjak vozeći teretni automobil naletio na Audi. On nije prilagodio brzinu kretanja, a vozio je i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 21-godišnjak te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, dok je 33-godišnjoj vozačici liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.