Dva tipa obrlatila gospođu na ulici u Dubrovniku, prodali joj foru sa žutom narukvicom, ona im dala 1100 eura

Lažni 'zlatar' procijenio je pronađenu narukvicu na 5000 eura

29.01.2019., Dubrovnik - Policijski ocevid na mjestu nesrece gdje je pronadjeno nekoliko tijela. Tri tjela su pronadjena u stanu dok je jedna ranjena zena prevezena u bolnicu.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Dubrovačkim policajcima u veljači se javila 72-godišnja zbog prevare, a oni su proveli istragu nad 69-godišnjakom iz Zagreba. Osumnjičen je da ju je zaustavio na području Dubrovnika dok je u ruci nosio narukvicu žute boje i pitao je je li njezina.

Kad mu je gospođa rekla da narukvica nije njezina, on ju je pitao postoji li u blizini zlatarnica u kojoj se može provjeriti vrijednost narukvice koju je navodno pronašao. U tom je trenutku naišao drugi muškarac. Prevarant je i njega pitao za zlatarnicu, na što mu je ovaj odgovorio da se on bavi zlatom.

Pregledao narukvicu i ‘procijenio’ vrijednost

Lažni “zlatar” pregledao je narukvicu i procijenio njezinu vrijednost na 5000 eura. Rekao je da bi je rado otkupio te zamolio oboje da ga pričekaju dok ode po novac. Prvi prevarant je u tom trenutku gospođi rekao da mu se žuri na autobus i ponudio da joj ostavi narukvicu ako mu ona plati polovicu novca dogovorenu s drugim prevarantom.

Ona je pristala i s bankomata podigla i dala mu 1100 eura. Dobila je narukvicu pa shvatila da je prevarena i sve prijavila policiji. Prvi prevarant je pritvoren uz kaznenu prijavu, a za “zlatarom” je u tijeku potraga.