Dvoje djece u Splitu završilo u bolnici nakon što su pojela perece, javila se i policija

Djeca su počela vrištati od boli, a kada je majka probala grickalicu osjetila je neobičan okus

09.05.2020., Split - Ilustracije KBC Firule, uprave KBC-a i vozila hitne pomoci. rPhoto: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Dvoje djece u dobi od dvije i sedam godina završilo je u četvrtak na hitnom prijemu Klinike za dječje bolesti KBC-a Split zbog jakog osjećaja peckanja u ustima nakon što su navodno pojeli perece, javlja 24 sata.

Na hitnu su ih odveli roditelji kojima su se mališani požalili da ih od pereca, koje su jeli u večernjim satima, jako peče u ustima. Djeca su počela vrištati od boli, a kada je majka probala grickalicu odmah je, tvrdi, osjetila da pereci imaju okus po nekom agresivnom sredstvu. Iz KBC-a Split kažu da su djeca dobro i da nema dokazanih korozivnih oštećenja u usnoj šupljini, a nakon opservacije u trajanju od 24 sata biti otpuštena kući.

Oglasila se policija

Slučaj je prijavljen i splitskoj policiji. ”Jučer je u pratnji roditelja u bolnicu dovedeno dvoje djece koja su se žalila na bol u predjelu grla, a nakon pružene liječničke pomoći utvrđena im je akutna upala grla.

S obzirom na navode o prethodnom konzumiranju prehrambenog proizvoda isti je izuzet. O događaju smo obavijestili sanitarnu inspekciju Državnog inspektorata kako bi poduzeli mjere radnje iz nadležnosti i proveli inspekcijski nadzor. Također ćemo o utvrđenim činjenicama obavijestiti i nadležno državno odvjetništvo”, stoji u odgovoru iz PU splitsko-dalmatinske za 24 sata.