Politika & Kriminal

Brat i sestra koji su se otrovali na Hvaru jako su loše. Zatajili su im vitalni organi i bore se za život

Još se ne zna što je uzrok ovog teškog trovanja talijanskih gostiju na Jadranu

FOTO: 24sata/Screenshot

Dvoje djece, petogodišnji dječak i njegova 14-godišnja sestra, talijanski državljani, nalaze se u iznimno teškom stanju u KBC Split nakon trovanja na Hvaru. Potvrdila je to dr. Branka Polić s Odjela intenzivne pedijatrije splitske bolnice. Djeca su u Split dovezena vojnim helikopterom s Hvara nakon što je u tamošnju luku uplovio brod na kojem je jedan muškarca uslijed trovanja preminuo, dok je još petero ljudi, među kojima i brat i sestra, imalo simptome trovanja.

Najprije stradao mozak, a sada i ostali organi

Liječnica je objasnila da su djeca najprije imala neurološke simptome trovanja, no naknadno su se razvili i problemi s radom ostalih organa. Zato su oboje spojeni na respiratore, te se nastavljaju sve mjere liječenja. “Životno su ugroženi i na respiratoru. Svi vitalni organi su im zatajili”, rekla je Polić, piše 24sata. Istovremeno uzorci njihove krvi poslani su na dijagnostiku, kako bi se konačno pokušalo utvrditi što je uzrok ovog teškog trovanja.

Još troje starijih pacijenata, također zbog posljedica trovanja, zbrinuto je u KBC Split. Njihov zdravstveno stanje, kako je ranije potvrdio docent Dragan Ledina, nije kritično. Liječnici u ovom trenutku još ne znaju što je uzrok trovanja. Ne žele ni nagađati je li moguće da je u pitanju trovanje hranom, već objašnjavaju kako će analizirati sve što su Talijani jeli i gdje su se kretali posljednja tri dana.

Više informacija o ovom slučaju možete pročitati ovdje.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu