Filmska potjera Zagrebom, Mercedes divljao 170 km/h. Policajci su na kraju imali što vidjeti - iz auta je izašla djevojčica

Policija istražuje sumanutu vožnju u kojoj je nekoliko automobila oštećeno, a samo pukom srećom nema ozljeđenih

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Divlja vožnja ulicama Zagreba od Trnja do Petruševca pa do centra odvijala se u noći na nedjelju. Mercedes C klase bježao je policiji, a u potjeri je sudjelovalo više službenih automobila.

Sumanuta vožnja brzinom od 170 kilometara na sat završila je u Mihanovićevoj ulici, uz Hotel Esplanade, nakon što se automobil slupao. Ozlijeđenih nije bilo. Policajci su okružili Mercedes koji su prije toga lovili, a iz njega je izašla 12-godišnja djevojčica, javlja Jutarnji list.

Po jednoj od verzija, ona je krišom uzela auto svoje majke kako bi se provozala do McDonald’sa, no kad je vidjela policiju, dala je po gasu kako bi im pobjegla. Druga verzija je da se djevojčica našla u ludoj vožnji protiv svoje volje, odnosno ostala je u vozilu nakon što ga je ukrao jedan mladić, navodi Jutarnji. Policija istražuje sve okolnosti.

Prebrza vožnja i nekoliko prometnih prekršaja

Filmsku potjeru u kojoj je zbog prebrze vožnje oštećeno više automobila promatrali su i građani. Djevojčica je navodno policajcima rekla da je njezina majka, vlasnica automobila, na moru, a da nju čuva stric. Kod sebe nije imala nijedan dokument. U policijskoj potjeri je okrznuto nekoliko automobila, ograda uz cestu i građevinska skela, piše 24 sata.

“Mercedes je bio polupan i naprijed i straga, sve se dogodilo jako brzo i kasnije smo čuli da je sudjelovao u nekoliko nesreća. Skrenuo je prema Esplanadi pa smo prošetali da vidimo što se događa. Tamo se slupao i stao”, naveo je jedan od očevidaca.

U PU zagrebačkoj nisu nam htjeli reći ništa o ovom događaju, samo su istaknuli da je istraga u tijeku.