Očevidac kaosa koji je izazvala curica u Mercedesu: 'Vikala je da joj je uskoro 13. rođendan i da želi postati policajka'

Dvanaestogodišnja djevojčica, za kojom je jurilo devet policijskih automobila, postizala je brzine od 170 km/h

14.08.2023., Zagreb - Igraci AEK-a nakon treninga stigli u hotel uz snaznu sigurnosnu pratnju policije. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

U noći na nedjelju zagrebačkim ulicama od Trnja do Petruševca pa do centra odvijala se filmska potjera za bijelim Mercedesom, koja je završila sudarom ispred hotela Esplanade. Za volanom automobila, za kojim je vozilo više službenih automobila i koji je na momente postizao brzine od 170 kilometara na sat, je sjedila navodno 12-godišnja djevojčica.

Portalu Danas.hr javio se jedan od očevidaca nesreće ispred Esplanade. Kako priča, zatekao se ispred hotela u trenutku kada je djevojčica, koja još nije niti tinejdžerka, pokupila dva automobila i na kraju se zabila u stupiće ispred hotela. “Na semaforu kod hotela bilo je nekoliko automobila koji su stajali na crvenom. Ona je doslovno doletjela u bijelom Mercedesu iz smjera Trga kralja Tomislava prema zapadu”, priča očevidac.

Pokušala je pobjeći

Prema njegovom tumačenju događaja, djevojčica je vidjela da ne može proći, jer su ostali u traci čekali na zeleno svjetlo pa je “instinktivno ušla u traku suprotnog smjera”. “Tom trakom nailazio je terenac koji je vozila mlađa žena. Mercedesom je pokupila terenac, odvalila njegov zadnji lijevi kraj, a potom se odbila u drugi automobil koji je stajao na semaforu i potom u stupiće ispred Esplanade”, priča očevidac.

Kad se na koncu zaustavila, očevidac priča da se i dalje čulo kako djevojčica pritiska gas, kao da želi pobjeći s mjesta nesreće koju je izazvala. Vozač iz automobila u koji se zabila je odmah iskočio, a u isti tren je do nje došao i policajac. “Činilo se kao da je vozač pokušava zaustaviti da ne pobjegne, ali policajac ju je odmah priveo”, priča očevidac, koji dodaje da vozačica iz terenca nije mogla lako izaći iz auta, budući da su joj se vrata teže otvarala.

Automobil je, prema riječima očevica, bio “prigužvan oko stupića ispred hotela”. Policajac je djevojčici izdao zapovijed i stavio joj lisice. “Nije ništa govorio, niti je bio agresivan, jednostavno ju je smireno priveo. U automobilu je ona bila sama, nije bilo suvozača kako navode neki mediji”, tvrdi svjedok događaja, koji kaže kako je načuo razgovor policije, iz kojeg je shvatio da su je lovili po cijelom gradu.

Maznula je mamin Mercedes kako bi otišla do McDonald’sa?

“Ona je tijekom privođenja galamila, govorila je da će za 20 dana napuniti 13 godina. Iskreno, meni je izgledala starije, ali možda griješim. Vikala je da je htjela biti policajka kad naraste, a da će sada svoj rođendan provesti u zatvoru. Čuo sam da govori da je išla po ‘klopu’. Iskreno, policajci se nisu obazirali na to što ona viče, ostali su mirni”, priča dalje svjedok.

Događaj se, kaže svjedok, odvio točno minutu do ponoći, a za bijelim jurećim Mercedesom vozila je kolona policijskih automobila, njih devet. “Svi su bili pod rotirkama, sve je zavijalo do sirena, kao u filmu! Vozačici terenca odvalila je auto i njezin kotač je ostao zgužvan kao da je od papira. Kad je napokon Mercedes stao, iz automobila je izletjelo u jednom trenu 15 ili 20 policajaca. Ostao sam u šoku”, zaključuje svjedok.

No, kako je djevojčica uopće došla za upravljač skupocjenog automobila? Prema jednoj od verzija koja se spominjala u ponedjeljak, navodno je majci krišom uzela auto, kako bi se odvezla do McDonalds’a. Kada je vidjela policiju, uplašila se, nagazila gas i pobjegla. Druga verzija kaže da se u filmskoj potjeri našla protiv svoje volje, odnosno ostala je u vozilu nakon što ga je ukrao jedan mladić. Policija za sada nije izašla s dodatnim informacijama, osim što su poručili da “sve istražuju”.