Foto. Cure novi detalji potjere: kombi prepun migranata zabio se u policijsku blokadu u Zagrebu, u nesreći ozlijeđena i djeca

Ravnatelj Klaićeve kazao je kako su zaprimili dijete bez dokumenata

Na zagrebačkoj Kustošiji noćas je zaustavljen kombi s migrantima nakon potjere po Zagrebu. Prema zasad objavljenim informacijama, kombi je probio rampu na Lučkom i jurio u smjeru Zagreba, a zatim se zabio u policijsku blokadu.

Kako piše Jutarnji list, krijumčar koji je njime upravljao ignorirao je policiju i kršio prometne propise, te je došlo do prometnih nesreća u kojima su neke osobe, među kojima ima i djece, ozlijeđene.

Jurica Galoic/PIXSELL

‘Zaprimili smo dijete bez dokumenata’

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić, kazao je za 24sata kako su u bolnicu zaprimili dijete iz te potjere. “Jutros u 05:18 zaprimljeno je dijete iz prometne bez dokumenata, u pratnji policijskog djelatnika, pregledano i obrađeno, koštana trauma u području donjeg ekstremiteta, otpušteno nakon imobilizacije uz preporuke i obavezu kontrole, u pratnji policijskog djelatnika”, kazao je.

Jurica Galoic/PIXSELL

Kako doznaje Jutarnji list, vozač kombija austrijskih oznaka oštetio je tijekom potjere rampu na Lučkom te je nastavio bijeg prema novozagrebačkom rotoru pa dalje preko Jadranskog mosta po Selskoj sve do Ilice, da bi ga na kraju u Kustošijanskoj dočekala policijska blokada.

Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Druga potjera kod Bregane Pisarovinske

Kako piše 24sata, ovo nije bio jedini slučaj potjere za krijumčarima migranata, te navode da se druga dogodila sinoć kod Bregane Pisarovinske. Iz Klaićeve su također kazali kako im je sinoć u bolnicu stiglo troje djece, koja su strani državljani, u dobi od 14, 10 i 7 godina.

“Navodno je riječ o kombiju s 30 migranata. Strani državljani su pregledani i obrađeni, nisu teže ozlijeđeni te su nakon pregleda i obrade otpušteni uz preporuke i kontrolni pregled”, kazali su za 24sata. List neslužbeno doznaje da je vozač pobjegao i da ga traže.