Foto. Grozan sudar kod Požege: djevojka (18) poginula, još petero mladih ozlijeđeno

Nesreću je skrivio mladić koji je Opel Astrom prebrzo uletio u zavoj

FOTO: JVP Požega

U subotu nešto poslije 23 sata na cesti Požega-Mihaljevci došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je poginula 18-godišnja djevojka, dok je još petero mladih ljudi ozlijeđeno.

Požeško-slavonska policija je priopćila da je nesreću skrivio 18-godišnjak za upravljačem Opela Astre koji je prebrzo uletio u zavoj zbog čega je izgubio kontrolu nad autom te sletio na travnatu bankinu.

Po skliskom kolniku prebrzo uletio u zavoj

Nakon toga je, uslijed zanošenja vozila, prešao u suprotnu prometnu traku kojom se kretao Volkswagen Golf kojim je upravljao jedan 24-godišnjak. Astru je prednjim dijelom udario u desnu bočnu stranu, a na fotografijama s mjesta događaja koje je objavila Javna vatrogasna postrojba Požega vidljivo je da je Golf završio u travi pored ceste dok je smrskani Opel ostao na kolniku. U vrijeme nesreće padala je kiša te je kolnik bio sklizak.

Obojica vozača su lakše ozlijeđena, kao i 21-godišnja putnica iz Golfa te dvoje maloljetnih putnika iz Astre, dok je 18-godišnja putnica iz Astre od posljedica teških ozljeda preminula u vozilu Hitne pomoći.

Kaznena prijava protiv 18-godišnjaka

Protiv 18-godišnjaka koji je skrivio sudar, kako navodi policija, slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

23. rujna u 23:20 sati zaprimljena dojava o prometnoj nesreći na prometnici Požega- Mihaljevci. Intervencija u tijeku. Dodatne informacije naknadno.

Posted by Javna vatrogasna postrojba Grada Požege on Saturday, September 23, 2023