Foto. Olujno jugo i valovi razbili betonsku plažu u Opatiji. Na Krku se nasukala jedrilica, u Crikvenici poplavljeni auti

Fotografije svjedoče o silini vjetra i udara valova

FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Olujno jugo praćeno jakom kišom prouzročilo je štete na Kvarneru. Kako prikazuju fotografije, u Opatiji je nevrijeme razbilo novonapravljeni betonski dio kupališta Slatina, što dovoljno svjedoči o silini vjetra i udara valova.

Razbijena je i jedna masivna kanta za smeće na plaži po kojoj je ostalo i podosta razbacanog smeća, javlja Novi list. Bujica je nosila i kamenje koje je razbacano po igralištu za djecu, a razbijene su i metalne stepenice za ulazak u more.

Nel Pavletic/PIXSELL

Na Krku olujno jugo nasukalo jedrilicu

U noći je olujno jugo izbacilo jedrilicu tik do obale na ulazu u Punat na otoku Krku. Fotografiju su objavila 24sata.

Također, u petak navečer potopljeni su dijelovi Crikvenice, autobusna stanica, park i parkiralište. “Puše nenormalno, mislim da je nekim ljudima poplavilo i automobile”, rekao je čitatelj za isti medij.

DHMZ: Promjenjivo oblačno i nestabilno

Promjenjivo oblačno i nestabilno, no u zapadnim predjelima uz dulja sunčana razdoblja, prognozira za subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Mjestimične kiše bit će ponajprije na oblačnijem istoku te jugu zemlje, gdje su lokalno vjerojatni i izraženiji pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u višim predjelima povremeno i jak. Na Jadranu će puhati umjereno, u prvom dijelu dana ponegdje i jako jugo, južni i jugozapadni vjetar, uglavnom na krajnjem jugu i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva.