Foto. Policija na PMF-u, traje izuzimanje pića iz aparata na kojemu je mladić kupio Coca Colu

U zgradi su Odsjeka fizike

07.11.2023., Zagreb -Nakon sumnje na kemijsko trovanje gaziranim picem u Rijeci, novi slucajevi pojavili su se i u Zagrebu na   prirodoslovno matematickom fakultetu odjel fizika  gdje je prijavljen slucaj trovanja gaziranim picem iz automata. Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Kasno popodne stigla je vijest kako su u KBC Zagreb zaprimljene dvije osobe zbog sumnje na slučaj trovanja uslijed konzumacija bezalkoholnih gaziranih pića. Za Telegram je informaciju ubrzo potvrdila Policijska uprava zagrebačka. Ministar Vili Beroš je nedugo potom medijima potvrdio kako je jedan mladić završio u KBC Zagreb nakon što je popio Coca Colu u plastičnoj boci.

Kupio ju je, kazao je, u automatu na fakultetu, na Odjelu fizike. Tijekom večeri su stigle fotografije sa zagrebačkom Prirodoslovno matematičkom fakultetu, gdje je stigla policija.

Nadležni izuzimaju boce iz spornog aparata. Ministar Beroš je ranije danas kazao da sve institucije postupaju glede ovih slučajeva, uključujući Državni inspektorat, Državno odvjetništvo i policiju.

Aparat s pićima Igor Soban/PIXSELL
Izuzete Coca Cola Igor Soban/PIXSELL

Pušten je na kućnu njegu

Tihomir Bradić, specijalist gastroenterologije u KBC Zagreb danas je prvi zaprimio mladića, a medijima je kazao kako je on u dobrom stanju.

“On je zadobio blage opekline nepca i početnog dijela jednjaka bez nekih dubljih ozljeda. Vjerojatno je koncentracija te kiseline u tom piću bila nešto manja pa su ozljede gotovo minimalne. On je pušten na kućno liječenje uz suportivne mjere”, kazao je.

Dodao je kako vjeruje da će ovaj pacijenta proći bez težih posljedica. “No ingestija kiseline i posebice lužina je po život opasna i može izazvati trajne ozljede organizma”, kazao je.

Pića u aparatu Igor Soban/PIXSELL
Aparat s pićima Igor Soban/PIXSELL