Liječnik KBC-a Zagreb: 'Mladić je zadobio blage opekline, bez dubljih je ozljeda'

Pušten je na kućno liječenje

FOTO: RTL DANAS

Tihomir Bradić, specijalist gastroenterologije u KBC Zagreb danas je prvi zaprimio mladića koji se žalio na ozljede usne šupljine nakon što je popio jedno gazirano piće. Dao je izjavu za RTL Danas u kojoj je govorio više o stanju mladića.

“Mladi gospodin je u dobrom stanju. On je zadobio blage opekline nepca i početnog dijela jednjaka bez nekih dubljih ozljeda. Vjerojatno je koncentracija te kiseline u tom piću bila nešto manja pa su ozljede gotovo minimalne. On je pušten na kućno liječenje uz suportivne mjere”, kazao je.

Ispričao je kako korozivne ozljede, kod ingestije kiselina i lužina, izazivaju simptome odmah pri stavljanju u usta. “Osjete se bol i pečenje u usnoj šupljini, a ako se to proguta i bolove iza prsne kosti i u području trbuha. Simptomi su uvijek promptni”, kazao je

Beroš: ‘Radilo se o piću u plastičnoj boci’

Kazao je kako vjeruje da će ovaj pacijenta proći bez težih posljedica. “No ingestija kiseline i posebice lužina je po život opasna i može izazvati trajne ozljede organizma”, kazao je. Novinarka RTL-a je uoči javljanja kazala kako je mladić koji je došao u KBC Zagreb rekao da je popio gazirano piće koje je uzeo iz automata za pića na fakultetu.

Isto je za Index potvrdio i ministar Beroš. “Potvrđeno je da se radi o istim dijagnozama, ali nije riječ o istim pićima. U Rijeci se radilo o Romerquelleu u staklenoj boci u ugostiteljskom objektu, a u prvom slučaju u Zagrebu radi se o Coca-Coli u plastičnoj boci kupljenoj u automatu na fakultetu. Na terenu je i Državni inspektorat i službe pokušavaju ustanoviti o čemu se tu točno radi”, rekao je Beroš.

Bradić je upitan za drugog pacijenta sa sličnim simptomima HRT-u kazao kako je on, ako je zaprimljen, još na Hitnoj, te da na gastroenterologiji još nije bio. PU zagrebačka je u međuvremenu Telegramu potvrdila da su oko 17:25 primili dojavu o drugoj osobi u Zagrebu sa ozljedama ždrijela.