Horor priča iz Petrove: specijalizantica dala trudnici injekciju koja se daje nakon spontanog pobačaja, a beba je bila živa

Glazer Turčić je izgubila bebu zbog liječničke pogreške, tužila je Petrovu bolnicu za duševne boli

FOTO: Dnevnik.hr/Provjereno

Maja Glazer Turčić proživjela je traumu gubitka nerođenog djeteta nakon što je specijalizantica zagrebačke Petrove bolnice napravila pogrešnu procjenu i dala joj injekciju koja se daje nakon spontanog pobačaja. Kako je ispričala za emisiju Provjereno Nove TV, Glazer Turčić na početku trećeg mjeseca trudnoće iznenada je prokrvarila.

Odlazi na hitnu u Petrovu, gdje ju preuzima doktorica koja je prvo napravila pregled instrumentima, a zatim odradila ultrazvuk. “Rekla mi je da nije ništa našla i da sam nažalost izgubila bebu i da je očito sve izašlo van. Rekla je da će mi dati injekciju da se što prije maternica vrati u prvobitno stanje i da sve što je ostalo izađe van”, objasnila je Glazer Turčić.

‘Ginekologinja je problijedila’

Konačnu odluku o tome da joj treba dati injekciju donijela je specijalizantica, bez konzultacija i supotpisa glavne liječnice. Glazer Turčić kazala je kako nije imala razloga sumnjati u procjenu i stručnost specijalizantice.

Dva tjedna kasnije, na kontrolnom pregledu kod njezine liječnice dolazi do obrata. “Ginekologinja je problijedila, okrenula mi je ekran, a ono moja beba u maternici, živa, pustila je otkucaje srca, znači srčeko radi. Ne mogu opisati kad je okrenula ekran to dijete kao da me vidjelo, počelo je mahati rukicama i nožicama. Mojoj sreći nije bilo kraja”, kazala je.

No, Glazer Turčić dan nakon kontrolnog pregleda osjetila je velike bolove. “To su bili takvi grozni bolovi ja to ne mogu opisati. Uputili smo se u bolnicu na hitnu, kad smo došli tamo nas je cijeli tim doktora čekao, došla sam na pregled tad su mi apsolutno sve napravili, od pregleda, drugog mišljenja do svega, tad je bilo sve kako je trebalo biti prvi put. Naravno bebe više nije bilo, i uputili su me na kiretažu”, ispričala je.

Tužili bolnicu za duševne boli

Svi liječnici s kojim se idući tjedan susrela ostali su začuđeni nakon pregleda njene povijesti bolesti i snimke s ultrazvuka koji je na kobnom pregledu napravila mlada liječnica.

Njezin suprug Tomislav Turčić kazao je za Provjereno da su tužili Petrovu za duševne boli, te da ih je bolnica uputila na naplatu štete od osiguravateljske kuće, no još nisu dobili ni centa. Kazao je i kako su se obratili i Ministarstvu zdravstva, Hrvatskoj liječničkoj komori, te da bolnica i ministarstvo o svemu šute.