Hrabri srednjoškolci iz Rijeke spasili ženu iz plamena: 'Uletjeli smo bez razmišljanja. Svi su samo snimali mobitelima'

Gospođa je u međuvremenu iz bolnice puštena na kućnu njegu

FOTO: RTL Danas Screenshot

Brzom reakcijom, hrabri srednjoškolci iz Rijeke spasili su stariju ženu iz požara koji je jučer buknuo u stanu ispod njezinog. Sinoć oko 20 sati, na povratku iz škole, na Korzu su vidjeli dim iz stana. Kako se ispostavilo, vatra je buknula u stanu koji pretvoren u hostel za strane radnike.

Trojica 17-godišnjaka, učenika Prometne škole u Rijeci, nisu dugo razmišljala te su brzo utrčali u zgradu. Iz stana koji je pretvoren u hostel pomogli su evakuirati nekoliko muškaraca, a onda su na katu iznad pomogli 81-godišnjakinji, koja je bila zarobljena u dimu.

“Uletio sam bez razmišljanja, htio sam što prije pomoći. Bio sam dužan to napraviti”, rekao je Amel Topić, koji je inače i član DVD-a Sušak i želi biti profesionalni vatrogasac, za RTL Danas.

Uzrok požara baterije?

Njihovi stariji sugrađani stajali su po strani i promatrali, kažu. “Otac me pitao kad sam došao doma nakon svega, kako ti je palo na pamet da uđeš unutra, ja sam rekao – ili uđeš ili ne uđeš, ili stojiš kao svi drugi ljudi i snimaš”, rekao je srednjoškolac Ante Vukušić.

“Samo su stajali tu dolje, tu pored, i snimali su samo mobitelima kako dim ide iz prozora i to je to, nitko nije ulazio tamo osim nas trojice”, dodao je treći prijatelj, Adin Solak. U izvlačenju 81-godišnjakinje iz stana pomogao im je jedan od stranih radnika, kažu.

Gospođa je u međuvremenu iz bolnice puštena na kućnu njegu, a policija je potvrdila da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama. U stanu u kojem je buknuo požar vatrogasci su zatekli 10-ak punjivih baterija električnih skutera, koje su možda opteretile mrežu, rekao je za RTL Vedran Butorac iz JVP Rijeka.