Ida Prester opet poentira: 'Da nije bilo mog posta o Nepalcima, ne bismo znali koliko su desničari zabrinuti za prava žena'

Lavina komentara zasula je njezin post o 'nepalskoj novoj godini'

FOTO: Telegram/Pixsell

Pjevačica Ida Prester ponovno se oglasila o temi zbog koje su se ovih dana užarile društvene mreže. Naime, lavina komentara pojavila se nakon objave snimke većeg broja stranih radnika koji su bili na dočeku Nove godine u centru Zagreba.

Dok su se neki poslužili pogrdnim imenima, drugi su novogodišnji doček nazvali “nepalskom novom godinom“. Pjevačica je pitala po čemu su to Hrvati bolji i vrjedniji od stranih radnika i istaknula da je, koliko je poznato, doček na Trgu bana Josipa Jelačića prošao bez incidenata u kojima su sudjelovali stranci.

Nova lavina komentara zasula je njezin post, ali i medije koji su ga prenijeli. Ovaj put, meta pogrdnih rečenica je, uz strane radnike, i Ida Prester. Ona se ponovno oglasila na Facebooku.

‘Znaju dobro razliku između udvaranja i seksualnog uznemiravanja’

“Da nije bilo mog posta o Nepalcima, ne bi nikad znali koliko su muškarci desnih uvjerenja zapravo zabrinuti za položaj i prava žena. Jako ih brine naše pravo glasa, sigurnog kretanja, a znaju jako dobro i razliku između udvaranja i seksualnog uznemiravanja (do sad se tome smijalo, lijepo je da se to mijenja)”, napisala je.

“U tri dana novogodišnjih slavlja u Hrvatskoj su ubijene dvije žene, jedna teško prebijena, a jednoj policajki slomljena noga. Hrvatska je treća u EU-u po broju femicida, a svakih 15 minuta jedna žena doživi nasilje. Nasilje nad ženama poprima oblik epidemije u našim krajevima”, dodaje Prester na društvenoj mreži.

“Predlažem da upravo oni, a ne uvijek mi žene, organiziraju velike prosvjede za našu zaštitu koja nam hitno treba! Strože kazne za nasilnike, edukaciju i reforme državnih tijela, hitno uvođenje građanskog i spolnog odgoja u škole. U sklopu promjena svakako i edukaciju Nepalaca o svim tim temama, dapače! Mogu se i sami uključiti na puno načina”, piše Prester i ističe kako je predivno što smo svi na istoj strani, razumijemo i čuvamo jedni druge. “Dečki – čekamo vaš prvi korak”, pozvala je pjevačica Ida Prester na društvenoj mreži Facebook.

Da nije bilo mog posta o Nepalcima, ne bi nikad znali koliko su muskarci desnih uvjerenja zapravo zabrinuti za polozaj i…

Posted by Ida Prester on Wednesday, January 3, 2024