Inspekcija konačno zabranila rad nelegalnom skloništu za životinje u Crikvenici

Napuštene životinje držale su se u neadekvatnim uvjetima, a bile su i nekastrirane

FOTO: Prijatelji životinja

Nakon niza prijava udruge Prijatelji životinja, veterinarska inspekcija zabranila je rad Veterinarskoj ambulanti Crikvenica d.o.o. na adresi gdje obavlja i djelatnost skloništa za nezbrinute životinje. Iz Državnog inspektorata naredili su da se osam pasa, smještenih na lokaciji koja nije registrirana kao sklonište niti ima uvjete, premjesti u druga registrirana skloništa, priopćili su Prijatelji životinja.

Životinje su bile zbrinute u neregistriranom skloništu, u tri kilometra udaljenim Grižanama, a ravnatelj Veterinarske ambulante Crikvenica, Hrvoje Car, čeka nalog inspekcije kamo premjestiti pse. Koliko se zna, najbliže sklonište takve vrste je na Viškovu u zaleđu Rijeke.

Nakon što smo poslali nekoliko prijava, veterinarska inspekcija zabranila je rad Veterinarskoj ambulanti Crikvenica…

Posted by Prijatelji životinja on Monday, January 22, 2024

Susjedi se žalili na glasan lavež pasa

Po zakonskim odredbama, sklonište za životinje mora imati struju, vodu, uvjete za zbrinjavanje bolesnih životinja i skotne kuje, a treba biti smješteno najmanje 500 metara od naseljenih kuća. Sklonište u Crikvenici nedaleko je od naseljenih kuća, a susjedi su se žalili na glasan i čest lavež pasa.

Voditelj udruge Prijatelji životinja Luka Oman kaže da su nakon četiri godine uzaludnih upozoravanja prije tri mjeseca pokrenuli intenzivniju akciju, jer se napuštene životinje drže u neadekvatnim uvjetima, a osim toga su nekastrirane, iako je kastracija obveza onoga tko upravlja skloništem.

Psi i mačke se na mnogim mjestima diljem Hrvatske smještaju i drže u neregistriranim skloništima, a nadamo se da će barem u Crikvenici s premještanjem životinja na adekvatno mjesto taj problem biti riješen, poručio je Oman.