Inspekcija na gradilištu Darija Srne u Dubrovniku utvrdila nepravilnosti, mora platiti kaznu

Bivšeg nogometnog reprezentativca prijavila je Udruga Divlja liga u vaterpolu

FOTO: Screenshot Nova TV

Bivši nogometni reprezentativac Darijo Srna i supruga na atraktivnoj lokaciji u Lozici u Dubrovniku grade kuću s bazenom, no zbog pomorskog dobra ispod gradilišta u lučku inspekciju stigla je prijava, javlja Dnevnik Nove TV.

Inspektori Lučke kapetanije izašli su na teren po prijavi koju je podnijela Udruga Divlja liga vaterpolo te utvrdili kako je došlo do rasipanja iskopnog materijala prema pomorskom dobru. Stoga je odgovornima izdan usmeni nalog za uklanjanje tog materijala. Prijaviteljima je sporno i to što je, kako kažu, dio građevinskog materijala završio u moru.

“Propisane kazne su od 1000 do 6000 eura za fizičku osobu. Koliko smo uspjeli ovako na prvu vidjeti, u biti je slučajno došlo do tog rasipanja”, rekao je Mato Kekez iz Lučke kapetanije Dubrovnik. Stoga će kazna biti upućena prema investitorima, kaže reporterka Paula Klaić Saulačić. Za pravnu osobu kazne su od tisuću pa do 130.000 eura.

Srna kaže da će kaznu platiti

Građevinsku dozvolu za ovu investiciju izdao je Grad Dubrovnik u listopadu prošle godine, a nikakva manipulacija na pomorskom dobru nije dopuštena.

Sam Darijo Srna u telefonskom razgovoru rekao je za Novu TV da će postupiti po zakonu i platiti propisanu kaznu. Iz Državnog inspektorata potvrđeno je kako će na teren izaći i građevinska inspekcija.