Izdržite još koji dan, stiže nam predivno vrijeme. U subotu još malo oblaka, od nedjelje +25 °C i puno sunca

Danas još mogući mjestimična kiša ili pokoji pljusak

26.04.2020., Zagreb - Nedjeljno suncano poslijepodne gradjani iskoristili za uzivanje i druzenje u parku Makimir. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

U Hrvatskoj će u petak biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku uz najviše dnevne temperature zraka uglavnom od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Mjestimična kiša ili pokoji pljusak ujutro su mogući na obali i otocima, sredinom dana i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, a prema večeri moguće i drugdje. Ujutro na kopnu ponegdje će biti magle. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren jugozapadni, a na obali jugo i južni vjetar.

Sve stabilnije i toplije

Meteorolog HRT-a Tomislav Kozarić prognozirao je kakvo će biti vrijeme do kraja tjedna: “Iduća tri dana u unutrašnjosti će biti sve stabilnija, sunčanija i toplija, pa je u subotu još uglavnom u gorju moguć lokalni pljusak. Od nedjelje dnevna temperatura i iznad 25 °C, a i jutarnja će biti u porastu. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, pa jugoistočni, osobito u Slavoniji, Baranji i Srijemu.”

“Na Jadranu u subotu sunčanije, no još razmjerno nestabilno, uz poneki pljusak. Od nedjelje do utorka “čak” pretežno vedro. Postupno će biti toplije, pa bi početkom idućeg tjedna dnevna temperatura mogla biti i viša od 25 °C. I pritom u subotu umjereno jugo, potom slaba dnevna obalna cirkulacija vjetra”, zaključio je prognostičar iz DHMZ-a.