Izgleda da je prodan Sunčani Hvar. Investitor je moćni Arapin koji je htio graditi zagrebački Manhattan

Muhamed Alabar poznat je i kao investitor u Beograd na vodi

25.08.2015., Hvar - Hotel Amfora, dio grupacije hotela Suncani Hvar. "nPhoto: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hotelijerska kuća Sunčani Hvar navodno je prodana kompaniji Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iza koje stoji Muhamed Alabar, piše Jutarnji list, pozivajući se na dobro upućene izvore iz financijskih krugova. Postignuta cijena za sada nije poznata, čeka se objava na Frankfurtskoj burzi na kojoj je izlistana CPI Property Group, vlasnik Sunčanog Hvara.

Inače, Muhamed Alabar poznat je i kao investitor u Beograd na vodi, u Zagrebu je iskazao interes za razvoj projekta zagrebačkog Manhattana, a među zgradama koje je izgradio je i toranj Burj Khalifa u Dubaiju.

Ako se priča pokaže točnom, ovo je druga investicija tvrtke Eagle Hills u hrvatski turizam nakon što su od Jake Andabaka preuzeli Bluesun Hotels&Resorts, odnosno njegovu tvrtku Sunce Hoteli koja upravlja hotelima u Brelima, Tučepima, Bolu na Braču te hotelom Alan u Starigrad Paklenici.

Široki spektar ponude

Jutarnji piše da je više kupaca iskazalo interes i namjeru za preuzimanje Sunčanog Hvara – najveće turističke tvrtke u Splitsko dalmatinskoj županiji s dugogodišnjom tradicijom poslovanja.

Kompanija ima široki spektar ponude, među kojima su hoteli, kamp i beach klubovi, a u smještajnim kapacitetima dnevno može primiti više od 2000 gostiju.

U sezoni Sunčani Hvar zapošljava više od 700 stalnih i sezonskih radnika. Prekretnica u poslovanju bila je 2014. godina kada je tvrtku preuzela CPI Grupa, Radovana Viteka, jedna od vodećih nekretninsko-hotelijerskih tvrtki u srednjoj i istočnoj Europi.