Izraelska vojska pronašla tijela troje talaca, među njima je i mlada Njemica. Snimka njene otmice zgrozila je svijet

Shani je ubijena nakon što je Hamas prošle godine upao na glazbeni festival

FOTO: AFP

Izraelska vojska objavila je da su njene trupe u Gazi pronašle tijela troje talaca te da je među njima Shani Louk, žrtva prošlogodišnjeg masakra na glazbenom festivalu Nova, koja ima dvojno njemačko-izraelsko državljanstvo, prenosi AP.

Fotografija Shaninog iskrivljenog tijela bačenog na pick up vozilo netom nakon što su militanti Hamasa upali na festival, ubili i oteli mnoge posjetitelje, obišla je svijet i zgrozila javnost u mnogim državama. Vojska je identificirala i druga dva pronađena tijela. Tvrde da je riječ o 28-godišnjoj Amit Buskili te 56-godišnjaku Itzhaku Gelerenteru.

Hamas uzeo njihova tijela

Vojni glasnogovornik i kontraadmiral Daniel Hagari kazao je da ih je Hamas ubio na spomenutom glazbenom festivalu koji se održao u blizini pojasa Gaze i odnio njihova tijela na palestinski teritorij.

Vojska nije otkrila više detalja o pronalasku tijela i lokaciji na kojoj su zatečena. Premijer Benjamin Netanyahu pohvalio je vojnu operaciju i ponovio obećanje da će vratiti sve taoce. “Vratit ćemo sve naše taoce, bili živi ili mrtvi”, rekao je u izjavi.

Nakon što je Shanina fotografija obišla svijet, njezina rođakinja kazala je kako ju je prepoznala po tetovažama i dreadlocksima. “Hamas je odgovoran za ovo”, ustvrdila je. Izraelski predsjednik Isaac Herzog u intervjuu za njemački Bild, koji je dao krajem prošle godine, rekao je da je Shani okrutno ubijena nakon što su je oteli pripadnici Hamasa na festivalu u blizini kibuca Re’im i odveli u Gazu.