Militanti u Gazi oteli Njemicu pa njeno nepomično tijelo naokolo vozili u kamionetu. Klicali su 'Bog je velik' i pljuvali je

Obitelj se još uvijek nada da je 30-godišnja Shani Louk i dalje živa

Nakon što je BBC iznio priču Izraelke koja je preživjela masakr na glazbenom festivalu u blizini pojasa Gaze, CNN je potvrdio autentičnost snimke na kojoj se vidi kako se militanti voze uokolo sa ženom otetom s festivala. Pišu kako je riječ o njemačko-izraelskoj dvojnoj državljanki, tridesetogodišnjoj Shani Louk. Video koji se širi društvenim mrežama pokazuje nepomičnu ženu koju su teroristi uzeli kao taokinju i vozili je u tovarnom prostoru pick-up vozila.

Loukina rođakinja je za Washington Post potvrdila da je Shani bila na Nova Festivalu, koji je trebao trajati cijelu noć i slaviti festival žetve Sukkot. Teroristi koji su Shanino nepomično tijelo vozili kroz naselje uzvikivali su “Allahu Akbar”, dok su drugi ljudi vukli njenu kosu punu dreadlocksa. Okupljeni oko kamioneta također su ushićeno klicali, a jedan muškarac je pljunuo na njeno nepomično tijelo.

Prepoznali je po tetovažama i dreadlocksima

Rođakinja je ispričala kako su Shani prepoznali po njenim tetovažama i po dugim dreadlocksima. “Još se nadamo. Hamas je odgovoran za ovo”, kaže rođakinja. Za sada nema više informacija o Shani, niti o njenom zdravstvenom stanju, niti je li uopće još živa.

Izvor iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova rekao je za CNN da su Savezno ministarstvo vanjskih poslova i njemačko veleposlanstvo u Tel Avivu u bliskom kontaktu s izraelskim vlastima kako bi se razjasnilo jesu li, i u kojoj mjeri, pogođeni njemački građani.

Neki mediji objavili su i video Shanine majke. “Jutros je moju kćer, Shani Nicole Louk, njemačku državljanku, oteo palestinski Hamas sa skupinom turista u južnom Izraelu. Poslan nam je video na kojem sam jasno vidjela našu kćer u nesvijesti u autu s Palestincima kako se voze po pojasu Gaze. Molim vas da nam pošaljete bilo kakvu pomoć ili bilo kakvu vijest. Hvala vam puno”, kaže Shanina majka.