Još bi danas ponegdje mogao pasti snijeg. Sutra pljuskovi i grmljavina, od ponedjeljka južina s kišom

U nedjelju ujutro treba paziti zbog kiša koja se može ponegdje smrzavati na hladnom tlu

19.01.2023.,Sisak - Nakon sto je kisa koja je prijepodne padala pracena snijegom, sada u gradu pada sitni snijeg. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL

Hrvatsku u subotu očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu uz mjestimice slabu kiši, a u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj slab snijeg ili susnježicu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na srednjem i južnom Jadranu te u istočnim krajevima unutrašnjosti poslijepodne porast naoblake sa zapada tako da će biti pretežno oblačno, ali suho bez oborina. Puhat će slab sjeverac i sjeverozapadnjak. Poslijepodne i navečer na Jadranu će zapuhati slabo jugo i oštro. Najviše dnevne temperature zraka od 0 do 6, duž obale oko 10, a na otocima do 14°C, prognozira meteorolog Bojan Lipovšćak s N1 televizije.

Idući tjedan južina

U nedjelju će vrijeme biti pretežno oblačno s kišom. Oprez, ujutro se kiša u unutrašnjosti može ponegdje smrzavati na hladnom tlu. Snježna granica se podigla tako da slab snijeg očekujemo samo u planinama iznad 1100 m nadmorske visine. Na srednjem i južnom Jadranu lokalno lokalni pljuskovi, a moguće je i grmljavinska aktivnost osobito na planinama u zaobalju.

Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će slaba bura i tramuntana, a na južnom Jadranu jako oštro i jugo. Poslijepodne i navečer razvedravanje sa zapada te će u noći na ponedjeljak mjestimice u unutrašnjosti biti magle. Jutarnje temperature od -4 do 1, na Jadranu od 4 do 9, najviša dnevna između 2 i 7, na Jadranu oko 10, na otocima do 14C.

Od ponedjeljka sve toplije pod utjecajem juga. Obilne oborine uglavnom u obliku pljuskova uz jako jugo osobito na srednjem i južnom Jadranu očekujemo sredinom i krajem idućeg tjedna.