Još jedan muškarac uhićen u vezi sa strašnim zločinom u Makedoniji. Čini se da je pomogao ubojici da pobjegne

Vozio je automobil s osumnjičenim preko dviju granica

FOTO: screenshot

Tužiteljstvo u Skopju je Kaznenom sudu u istom gradu podnijelo prijedlog za određivanjem pritvora 46-godišnjaku za kojeg sumnjaju da je povezan sa slučajem otmice i ubojstva 14-godišnje Vanje Gjorčevske. Radi se o kratkotrajnom pritvoru od 48 sati određenom zbog sumnje da je uhićeni pomagao počinitelju.

Prema onome što piše makedonski Kurir, vlasti sumnjaju kako je ovaj 46-godišnjak pomogao glavnom osumnjičeniku da pobjegne iz zemlje. Sumnjiče ga da je on vozio Land Rover u kojemu je bio glavni osumnjičenik Ljupčo Palevski i tako mu pomogao da pobjegne u Tursku.

Policija obavila razgovor

“Osnovano se sumnja da je osumnjičeni počinio kazneno i to temeljem dokaza do kojih je došlo javno tužiteljstvo. Oni pokazuju da je osoba koju se sumnjiči za zločin, a za koju je izdan međunarodni uhidbeni nalog, registrirana na graničnom prijelazu s Bugarskom 2. prosinca 2023. Ušla je u Bugarsku na GP Kalotina i izašla iz Bugarske na GP Andreevo prema Turskoj”, javlja tužiteljstvo.

Oba puta je osumnjičeni vozio automobil i to Land Rover, javlja Kurir. Uhićeni 46-godišnjak je u pritvoru i policija je već obavila razgovor s njim.

“U ovom slučaju postoje okolnosti koje opravdavaju strah od bijega kao i posebne okolnosti koje pokazuju da bi osoba mogla ponoviti zločin, a sve s obzirom na okolnosti zločina”, javlja Kurir.