Kamiondžija iz Sesveta pretekao vozačicu zbog spore vožnje pa počeo urlati i opalio joj šamar: 'Was ist das!?'

Svađa se dogodila na cesti kod Rakovice

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Vozač kamiona i vozačica automobila završili su na sudu zbog svađe na cesti kod Rakovice koja je kulminirala i fizičkim napadom. Kako se navodi u presudi Općinskog suda u Karlovcu, do sukoba je došlo 30. srpnja 2022. godine oko 16:30.

Vozač kamiona je inače iz Sesveta, a vozačica automobila je hrvatska državljanka koja živi u Grazu. Kako se navodi u priopćenju, vozaču kamiona smetala je, prema njegovoj ocjeni, spora vožnja.

Zbog toga joj je blicao, trubio, palio duga svijetla te joj se kamionom približio na opasnu udaljenost. Vozačicu automobila to je isprovociralo te mu je u jednom trenu pokazala srednji prst. Kamiondžija je reagirao tako što ju je pretekao i stao ispred nje.

Ošamario ju pred majkom i kćeri

Vozač kamiona zatim je izašao iz vozila te se na vozačicu automobila počeo derati i izvikivati fraze poput “Was ist das?”, “Kakva je to kultura?”, “Makni se s ceste”.

Na kraju je i fizički nasrnuo na vozačicu te ju ošamario pred majkom i kćeri koje su bile u automobilu. Kamiondžija se branio rekavši da je vozačica auta “nekontrolirano vozila, vrludala po cesti, non-stop pričala na telefon pa je kamionom vozio iza nje, trubio, palio i gasio duga svijetla, blicao da se urazumi i vozi normalno”.

Zbog svega što je učinio kažnjen je s 80 eura i s obzirom na to da je proglašen krivim, mora platiti 30 eura prekršajnih troškova. Zbog pokazivanja srednjeg prsta pokrenut je i proces protiv vozačice automobila, ali je oslobođena.