Kaštelanka čak 11 puta potopila teretanu. Bila ljubomorna na žene koje je s balkona gledao njezin muž

Spojila je gumu na hidrant i uništila laminat u dvorani. I tako u jedanaest navrata

Members of the University of Mary Washington Women's Soccer team workout in a gym during strength training  April 15, 2015 at the University of Mary Washington, a coed school and Division III member of the National Collegiate Athletic Association, in Fredericksburg, Virginia. The 2015 FIFA Women's World Cup, hosted by Canada, will be held from June 6th to July 5th. AFP PHOTO/BRENDAN SMIALOWSKI (Photo by Brendan SMIALOWSKI / AFP)
FOTO: AFP/Ilustracija

Kaštelanka u dobi od 43 godine osuđena je na osam mjeseci zatvora, odnosno tri godine uvjetno ako u tom razdoblju ne počini novo kazneno djelo. Nepravomoćnu odluku donio je Općinski sud koji je Kaštelanku proglasio krivom za oštećenje tuđe stvari.

Kako stoji u presudi, prije 10 godina je u više navrata dolazila u dvoranu za vježbanje u vlasništvu ženske osobe iz Kaštel Gomilice, a krajem 2014. i početkom 2015. je prostorije za vježbanje u prizemlju potopila vodom iz gume spojene na hidrant susjedne zgrade. Laminat se natopio vodom i nastala je šteta od oko 1400 eura.

Tijekom suđenja Kaštelanka je negirala da je zalila pod s vodom, no rekla je da je ometala treninge i prijavljivala policiji nepropisno parkirana vozila žena koje su dolazile na trening. Kako je rekla, znala je ući u prostor i zatvoriti prozore iako nije bila član.

Oštećena vlasnica kaže da je razlog ljubomora

Oštećena vlasnica dvorane navodi da je razlog natapanja dvorane vodom ljubomora jer je suprug Kaštelanke sjedio na balkonu stana u zgradi nasuprot dvorane i promatrao žene dok vježbaju. Kaštelanka tu optužbu smatra smiješnom, no ne skriva da joj je smetala bučna glazba iz dvorane te da je institucije nisu zaštitile. Ostalim susjedima nije smetala glasna glazba, piše Slobodna Dalmacija.

Na sudu su svjedočile i dvije žene koje su trenirale i vidjele Kaštelanku da drži gumu i polijeva unutrašnjost fitness centra. Kaštelanka je rekla da su ljute na nju jer ih je prijavila zbog nepropisnog parkiranja. Navela je da je laminat i ranije bio oštećen te da ne zna spojiti gumu na hidrant. Kazala je i da je bilo poplava zbog oborinskih voda koje su potopile i garažu u njezinu domu.

Sud je zaključio da navodi Kaštelanke nisu uvjerljivi jer nadležne institucije nisu reagirale na njezine prijave. “Očito je optuženica imala neke druge razloge da postupa na ovaj način, koje sudu nije željela iskazati, što je njeno pravo jer se optuženik može braniti na način za koji smatra da je za njega najpovoljniji”, navodi se u presudi sutkinje Marine Boko.