Konačno riješen misterij jezivog zločina u šumi. Novi detalji o ubojici: 'A bilo mi je čudno zašto svaki dan nosi kofer od gitare...'

Ubojičina majka je, misle istražitelji, preživjela samo zato jer je neplanirano morala otići na posao

FOTO: Profimedia/AFP

U Češkoj je danas dan nacionalne žalosti, nakon što je naoružani napadač David K. u četvrtak ubio 14 i ranio 25 ljudi na sveučilištu u Pragu. Zastave su spuštene na pola koplja, a u podne će se odati počast minutom šutnje. Napadač, 24-godišnji student na sveučilištu, nije otprije poznat policiji, iako je kod njega pronađena velika količina oružja i streljiva. Policija još utvrđuje motiv njegova napada.

Pojačane su mjere sigurnosti oko škola i drugih javnih zgrada u zemlji, a Karlovo sveučilište u Pragu otkazalo je predavanja. Poznato je sve više jezivih detalja masakra na sveučilištu u Pragu, a šire se i dramatične snimke te šokantna svjedočanstva preživjelih.

Oružje na fakultet u Pragu prevozio u koferu od gitare

Češki portal Blesk donosi nove detalje o hladnokrvnom ubojici koji je počinio masakr u Pragu. Ubojica je, kako navode, svaki dan autobusom putovao na fakultet, a sa sobom je nosio i kofer od gitare u kojem je prenosio oružje. Policija je rekla da je tako postupno gomilao oružje kojim je planirao ubijati. Tu priču podupire i izjava jedne ubojičine susjede za češki medij. “David i ja smo tri puta tjedno išli autobusom u Prag. U posljednje vrijeme nosio je kutiju za gitaru, ali nije mi bilo poznato da on nešto svira. Bilo mi je to čudno”, opisala je za Blesk.

Nakon što je ubojica prije krvavog pohoda ubio svog oca, svi su se pitali što se dogodilo s njegovom majkom. Portal Blesk, citirajući izjave susjeda i poznanika, piše da je Romana K. trebala biti kod kuće i pripremati sve potrebno za Božić, ali je neplanirano morala otići na posao. “To joj je vjerojatno spasilo život ”, kažu susjedi. Gdje je Davidova sestra u tom trenutku bila i živi li još uvijek s obitelji, nitko nije uspio potvrditi. Jučer se majka uspjela vratiti kući uz policijsku pratnju. Prema Bleskovim saznanjima, obitelji ubojice stižu prijetnje, a policija se brine za njihovu sigurnost.

Pištolj kojim su ubijeni otac i beba pronađen i ubojičinom domu

Još jučer je češka policija potvrdila da je David K. gotovo sigurno odgovoran i za likvidaciju mladog oca i dvomjesečnog novorođenčeta počinjenu sedam dana prije masakra u Pragu.

Naime, kako piše Pražsky deník, balističkim vještačenjem utvrđeno je da je pištolj koji je koristio ubojica u šumi Klánovický u blizini Praga, gdje su ubijeni beba i njezin otac, pronađen u kući ubojice s Filozofskog fakulteta.