Konobarica koja je palila šank pa zapalila i goste puštena na slobodu: 'Lakomisleno je smatrala da neće doći do posljedica'

DORH navodi kako je bila lakomislena i vjerovala da neće biti težih posljedica

FOTO: screenshot Facebook

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu javlja da je po primitku kaznene prijave Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić, ispitala ženu za koju se osnovano sumnja “na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 3. u svezi članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona.”

Pojednostavljeno, radi se o 23-godišnjakinji za koju se osnovano sumnja da je prošlog vikenda, 24. ožujka 2024. u noćnom klubu na području Karlovca, kao konobarica po šanku polijevala alkohol i palila ga. Kako navodi DORH, pritom je “lakomisleno smatrala da neće doći do štetnih posljedica”.

No, plamen je ipak zahvatio više posjetitelja tog kluba te su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene. DORH je, nakon što je ispitao ženu, naložio pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke puštanje osumnjičenice.

Objasnili zašto ide na slobodu

Navode da se nisu ispunile pretpostavke za određivanje istražnog zatvora propisane člankom 123. stavkom 1. Zakona o kaznenom postupku, odnosno s obzirom na to da ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, na opasnost od utjecaja na svjedoke i na opasnost od ponavljanja djela niti se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

“Državno odvjetništvo će u daljnjem tijeku postupka nastaviti, u okviru svoje nadležnosti, s provođenjem radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja”, zaključuju u priopćenju.