Krijumčar migranata izazvao potpuni kaos u Delnicama. Probio rampu, zabio se u dva auta pa pobjegao s mjesta nesreće

Policija još uvijek traga za odbjeglim vozačem

01.07.2023., Sisak - U vecernjim satima je u naselju Capraske Poljane u Sisku doslo do pucnjave. Jedan je covjek ubijen, vise ih je ranjeno. Policija je izvijestila i kako se gase pozari na tri objekta.

 Photo: Edina Zuko/PIXSELL
FOTO: Arhiva/ Edina Zuko/PIXSELL

Policajci iz Delnica proveli su istragu nad državljaninom Sirije zbog sumnje da je jučer u popodnevnim satima krijumčario devet migranata. Sirijac je uhvaćen na autocesti A6 u autu talijanskih registracija u kojem je bilo devet stranih državljana koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku. Uhićen je i stavljen u pritvor.

Istog dana, policija je spriječila još jedan pokušaj ilegalnog ulaska pet migranata, ali u tom slučaju morali su se dobro pomučiti s vozačem automobila. Naime, u večernjim satima, na području Vrbovskog, policija je pokušala zaustaviti auto mađarskih registracija no vozač se nije zaustavio, već se nastavio kretati u pravcu Delnica i pritom oštetio rampu.

Napravio pravi kaos

U Delnicama je vozač napravio prometnu nesreću, sudario se s drugim automobilom kojeg je vozio 35-godišnji vozač iz Delnica. Zatim se zaletio i u parkirani automobil i pobjegao s dvije muške osobe koje su se nalazile u vozilu.

Nakon što su pobjegli, policajci su u autu pronašli tri strana državljana koji su također ilegalno ušli u Hrvatsku, a oko sat vremena kasnije na području Delnica pronašli su još dva migranta koji su bili s njima u autu.

Policija traži odbjeglog vozača, a prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.