Liječnik iz Opće bolnice u Karlovcu otkrio: 'Dečko je saznao da je ostao bez roditelja, u šoku je'

Roditelji su poginuli, a 16-godišnjak je ozlijeđen

06.01.2024., Karlovac - Izjave za medije dr. Juraja Katusina u Opcoj bolnici Karlovac o stanju pacijenata ozlijedenih u prometnoj nesreci kod tunela Sveti Marko.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Noćas oko 01:40 sati došlo je do strašne prometne nesreće na autocesti A1 u smjeru juga u kojoj su poginule tri osobe, a 12 je ozlijeđeno, javila je jutros Policijska uprava karlovačka. Do nesreće je, objavio je DORH, došlo kada je terenac u kojemu je bilo 12 osoba, prešao u suprotnu traku i zabio se u Alfa Romeo riječkih registracija.

Pritom je poginuo vozač (48) iz automobila hrvatskih registarskih oznaka i njegova suvozačica (47). Također, poginuo je vozač automobila mađarskih registarskih oznaka, a njegov identitet još uvijek nije utvrđen.

Očevidac je za jutarnji kazao da se radi o supružnicima te da je na stražnjem sjedalu bio njihov sin koji je ozlijeđen. O njegovom stanju za 24sata je govorio liječnik Juraj Katušin iz Opće bolnice Karlovac.

Liječnik: ‘Dečko je u šoku’

Kazao je kako su zaprimili pet stranih državljana i 16-godišnjeg Hrvata. Svi su van životne opasnosti, dodao je.

„Dečko je saznao da je ostao bez roditelja. U stanju je šoka, zadržat ćemo ga nekoliko dana. Pružena mu je psihološka pomoć, još nitko od članova njegove obitelji nije došao po njega“, kazao je.

Svjedok: ‘Spavao je otraga’

Čovjek koji je među prvima došao na mjesto nesreće je ranije razgovarao s Jutarnjim. Opisao je nesreću. “Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, ima 16 godina”, kazao je.

Dečko iz automobila s riječkim registracijama je bio pri svijesti ali krvave glave. Čovjeku je kazao kako su on i roditelji išli doma za Rijeku, a nesreću nije vidio jer je spavao na stražnjem sjedalu. Odmah nakon nesreće tražio je roditelje, pitao se što je s njima i govorio kako nisu dobro.

Sve što dosad znamo o ovoj stravičnoj nesreći pročitajte OVDJE.