Svjedok nesreće na A1: 'Supružnici iz Alfe su poginuli na mjestu. U autu je bio njihov sin, ima 16 godina, ozlijeđen je'

U strašnoj nesreći su poginule tri osobe

26.10.2023.,Gosipc - Dvije su osobe poginule u sudaru motocikla i kombi vozila u cetvrtak u ranim jutarnjim satima na autocesti A1 kod Gospica. Nesreca se dogodila oko 4:30 sati, a sudarili su se motocikl zadarski registracija i kombi ogulinskih oznaka Promet izmedju Gospica i Sv. Roka je u prekidu i odvija se obilazno drzavnom cestom kroz Gospic. Photo: Nikola Mraovic/PIXSELL
FOTO: Ilustracija: Nikola Mraovic/PIXSELL

Noćas oko 01:40 sati došlo je do strašne prometne nesreće na autocesti A1 u smjeru juga u kojoj su poginule tri osobe, javila je jutros Policijska uprava karlovačka. U nesreći je ozlijeđeno 12 osoba, od kojih su minimalno dvije životno ugrožene.

Nakon što je došlo do nesreće dva vozila su naletjela na krhotine. Reporteri Jutarnjeg lista su razgovarali vozačem jednog od tih vozila. On je pomogao u zbrinjavanju unesrećenih.

Iza vozila koja su sudjelovala u nesreći je, kaže, vozio možda 30 sekundi. „Terenac mađarskih tablica iz pravca juga je preletio preko ograde i direktno pogodio riječki automobil, Alfa je bila. Vidio sam dim“, kazao je.

‘Poispadali su i ostali ležati’

“Ti ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, muž i žena, dečko je otraga spavao, ima 16 godina”, kazao je. On je preživio nesreću, ali je ozlijeđen.

„Ovo su u Mitsubishiju očito bili migranti, vidio sam da su bili tamnoputi i bilo ih je 12, a auto je bio onaj s pet sjedala plus dva, znači sedam. Oni su svi poispadali i ostali ležati. Jedan je, uopće ne znam kako, prošao neozlijeđen, hodao je uokolo, i onda pobjegao, pa ih je možda bilo i 13, teško je reći, to će policija utvrditi“, ispričao je vozač.

Vrištali su od bolova

Kazao je i kako su dvije ili tri osobe ležale odmah uz terenac na brzoj traci, dok su dva vrištala od bolova. Kad su službe digle Mitsubishi, priča vozač, ispod njega su pronašle jednu osobu koja je bila mrtva. Moguće je da se radi o vozaču terenca.

Dečko iz automobila s riječkim registracijama je bio pri svijesti ali krvave glave. Čovjeku je kazao kako su on i roditelji išli doma za Rijeku, a nesreću nije vidio jer je spavao na stražnjem sjedalu. Tražio je roditelje, pitao se što je s njima i govorio kako nisu dobro, priča svjedok za Jutarnji.