Lopovski dvojac bjesomučno krao u dvije županije, ona je imala i pištolj. Maznuli nakita i novca ukupne vrijednosti 20.000 eura

Policija je protiv kradljivaca podigla kaznene prijave zbog počinjenja teških krađa

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija

Policijska uprava krapinsko-zagorske županije objavila je kako je završila kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom i 41-godišnjom hrvatskom državljankom, za koje se sumnja da su tijekom ožujka i travnja provaljivali u obiteljske kuće na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Dok je operirao sam, 57-godišnjak je počinio tešku krađu pet puta. Provalio je u tri obiteljske kuće na području Krapinsko-zagorske županije, a u Zagrebačkoj županiji je provalio u jedan stan i jednu kuću. Kad se udružio s 41-godišnjakinjom, zajedno su provalili u dvije kuće u Zagorju, te dvije s područja Zagrebačke županije.

Kod provalnice pronašli pištolj

“Osumnjičeni su nasilno ulazili u obiteljske kuće iz kojih su otuđili zlatni i srebrni nakit te novčana sredstva ukupne vrijednosti oko 20 tisuća eura”, navela je policija. Više komada raznog nakita, ručnih satova, obuće, odjeće, nekoliko mobitela i novca pronađeno je u domovima i prostorijama na području Zagreba i Poreča, kao i u automobilima koje su koristili osumnjičeni.

U stanu 41-godišnjakinje pronađen je i pištolj, s 53 komada njemu pripadajućeg streljiva.

Policija je protiv kradljivaca podigla kaznene prijave na Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenja teških krađa, a protiv 41-godišnjakinje podignuta je i optužnica za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.